Bramborové lasagne


Připravte si brambory s mletým masem a jednoduchou bešamelovou omáčkou. Je velmi chutný a nebudete po něm mít hlad. Jestli chcete vyzkoušet nový recept, podle kterého si připravíte jednoduchý a chutný pokrm, čtěte dál. U tohoto receptu neušpiníte mnoho nádobí a výsledek vás překvapí.

Jednoduchý recept z několika surovin

Na bramborovou kaši budete potřebovat pouze 700 g oloupaných brambor, lžičku soli, vejce, 30-50 g másla a mléko podle chuti. Na maso si připravte:

  • Cibuli
  • 2-3 lžíce oleje
  • 500 g mletého masa
  • ½ lžičky soli

Kromě soli si připravte černý pepř podle chuti, ½ lžičky papriky, ½ lžičky granulovaného česneku, lžíci mouky a 300 ml mléka. Na posypání si připravte nastrouhaný sýr (eidam nebo goudu). Nejdříve si udělejte bramborovou kaši. Brambory nakrájejte na kousky a dejte vařit do mírné osolené vody. Po uvaření do nich přidejte máslo a rozemelte tyčovým mixérem. Přidejte také vejce a mléko.

Maso si připravíte tak, že nakrájíte cibuli na kostky a usmažíte ji na 2-3 lžících oleje, dokud nezesklovatí. Poté na cibuli přidejte maso a za stálého míchání smažte, dokud maso není bílé a neodpaří se veškerá tekutina.

Přidejte sůl, a ostatní koření podle chuti. Poté dejte mouku, mléko a za stálého míchání vařte, dokud mléko nezhoustne. Pak ho sundejte z ohně.

Poté stačí vše hodit najednou do trouby

Pečící misku vymažte máslem a rovnoměrně rozetřete bramborovou kaši.

Na ní dejte masovou směs.

Nasypte sýr, které jste si předtím nastrouhali.

Troubu si předehřejte na 200 stupňů a jídlo pečte asi 20-30 minut.

K pokrmu si připravte čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát. Poté už stačí jen naservírovat a užít si jeho skvělou chuť. Jídlo můžete obohatit například čerstvými bylinkami, které můžete vmíchat do bramborové kaše. Vyzkoušet můžete místo klasického eidamu také jiné druhé sýru podle vaší chuti.

Laisser un commentaire