Příprava nejlahodnější krémové bramborové kaše


Bramborová kaše je vděčnou přílohou k mnoha pokrmům. Navíc je celkem jednoduchá, relativně se na ní nedá nic zkazit a stačí na ni jen pár ingrediencí. Ovšem, jestli jste si mysleli, že ji lze dělat pouze jedním způsobem a pokaždé může chutnat stejně, jste na omylu. Máme pro vás tipy, jak si připravit jednu z nejchutnějších bramborových kaší.

Bramborová kaše

Bramborovou kaši můžete připravovat různými způsoby, respektive používat různý druhy jednotlivých ingrediencí. Složky, z kterých se ale připravuje, jsou vždy téměř stejné. Neodmyslitelně k ní patří samozřejmě brambory, máslo a mléko, popřípadě smetana. Existují však triky, jak následně bramborovou kaši z těchto surovin připravit a co do ní přidat navíc, aby získala jedinečnou chuť.

Rychlé krájení brambor

Loupání a krájení brambor je z přípravy bramborové kaše časově nejnáročnější, tudíž je potřeba si pomoci malým trikem. Jakmile brambory oloupete, nakrájejte je pomocí kráječe na jablka. V jednom kroku máte bramboru rozdělenou na několik dílů a pojedete jak motorové myši.

Žádné lepkavé brambory

Jak zabránit lepkavé bramborové kaši? Jakmile brambory rozdrtíte, jejich buněčné stěny se rozbijí, uvolní se přebytečný škrob a získá tak lepkavou strukturu. Brambory rozmačkejte svislým pohybem a rozhodně je nemíchejte. Tím minimalizujete poškození, ke kterému dojde rozdrcením buněk na straně mísy. Proto není dobrý nápad používat mlýnek na brambory.

Použití horkého mléka

Nikdy nelijte studené mléko do vařených brambor. To změní chuť škrobu a dodá mu nepříjemnou, lepkavou konzistenci. Mléko by mělo být ohřáté v hrnci. Zkuste k němu přidat malé množství česneku, cibule nebo pažitky pro ochucení.

Výběr tuku

Pokud se soustředíte na svou tělesnou hmotnost, ale zároveň milujete bramborovou kaši, zdá se, že od jednoho prostě budete muset upustit. Ale tak to není. Chcete-li mít bramborovou kaši jemnou, nemusíte spotřebovat velké množství tuku. Místo toho použijte jen trochu společně s mlékem a poté nalijte trochu vody z vařených brambor.

Ochuťte čerstvě namletým pepřem a citrónovou šťávou a získáte svěží, beztučnou bramborovou kaši, která se skvěle hodí ke krůtímu masu. Pokud je vám jedno, kolik tuku do kaše přidáte, vždy volte pravé máslo a plnotučné mléko nebo smetanu v poměru půl na půl.

Jemná bramborová kaše

Přidejte špetku nebo dvě prášku do pečiva, sušené mléko nebo dokonce trochu bramborové kaše v prášku, abyste získali velice jemnou konzistenci. Nikdy ale do kaše nepřidávejte jedlou sodu, jinak zčerná.

Laisser un commentaire