Kokosové rohlíčky s rumem


Máte v oblibě na jazyku se rozplývající máslové sušenky? Potom musíte rozhodně vyzkoušet tyto kokosové rohlíčky ovoněné rumem. Jsou naprosto bezkonkurenční chuti. Připravené je budete mít během několika málo minut. Oceníte je nejen vy, ale i celá vaše rodina a návštěvy.

Potřebné suroviny na přípravu kokosových rohlíčků

Než se pustíte do pečení, připravte si tyto ingredience na těsto:

  • 250 gramů hladké mouky
  • 200 gramů změklého másla
  • 100 gramů kokosové moučky
  • 50 gramů moučkového cukru + malé množství na obalení rohlíčků
  • 2 lžíce rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru

Jak postupovat při přípravě kokosových rohlíčků?

Do velké mísy si prosejte přes jemné sítko hladkou mouku, poté přisypte i moučkový cukr, kokosovou moučku, vlijte rum, vložte změklé kousky másla, vanilkový cukr a vypracujte rukama hladké a homogenní těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte chladit do lednice asi na hodinu.

Po uplynutí této doby vyjměte těsto z chladničky a na mírně pomoučeném vále rozválejte na silnější plát. Z něj pak vykrajovátkem vykrajujte rohlíčky.

 

Pokud nemáte formičku, můžete jednotlivé kusy tvořit i ručně z válečků. Polotovary cukroví vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu cca 10 minut. Rohlíčky by se neměly péct dlouho, aby nebyly tvrdé.

Dokončování kokosových rohlíčků a jejich servírování

Až kokosové rohlíčky zezlátnou na povrchu, vyjměte je z trouby a obalte důkladně v moučkovém cukru. Po vychladnutí si na nich můžete pochutnávat například s šálkem teplého čaje, nebo s kávou a kakaem.

V případě, že byste si své cukroví chtěli vylepšit, namočte jej do čokoládové polevy (hořké či mléčné). Budou tak dokonalejší. Pečivo uchovávejte například v uzavíratelné sklenici, nebo v krabici na suchém místě. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire