Fantastická domácí zmrzlina bez vajec a jen z 3 ingrediencí


Tyto fantastické domácí zmrzliny vás nenechají chladnými. Dopřejte sobě i své rodině ten nejchutnější dezert, který si můžete snadno připravit doma. Zmrzlina bez vajec je skvělým způsobem, jak si pochutnat na vynikající zmrzlině bez živočišného tuku a samozřejmě i za méně peněz, protože vejce jsou jednoduše drahá. Samotná zmrzlina se skládá ze dvou složek. Ta třetí vám dá pocit, že jíte tradiční ruskou zmrzlinu.

Na výrobu budete proto potřebovat jen tři suroviny, a to:

  • 400 g šlehačky (33%),
  • plechovka kondenzovaného mléka,
  • 200 g sušenek.

Postup přípravy

Nalijte smetanu do misky a rozšlehejte. Potom postupně nalijte a rozšlehejte kondenzované mléko. Na dno formy na pečení položte sušenky. Nalijte směs šlehačky a kondenzovaného mléka na sušenky.

Rovnoměrně rozetřete krém a na něj položte další vrstvy sušenek.

Připravený dezert dejte alespoň na 5 hodin do mrazničky. Až budete zmrzlinu vyndávat, ujistěte se, že je dobře ztuhlá, protože jedině tak si ji skutečně vychutnáte.

Po 5 hodinách je zmrzlina hotová a můžete ji nakrájet na porce. Uvidíte, že bude naprosto dokonalá a vynikající. Navíc budete mít pocit, že si užíváte klasickou ruskou zmrzlinu, na které mnoho z nás vyrostlo.

Dnes již není tak jednoduché ji sehnat. Navíc si ji můžete díky tomuto receptu připravit doma, takže už ji shánět ani nemusíte. Během pár minut bude hotová a nebudete k tomu potřebovat ani vajíčka.

Přidejte další chuť

Nemáte chuť na čistou smetanovou zmrzlinu? Nevadí. Přidat do ní můžete ovoce dle vlastního výběru, kousky čokolády apod. Díky tomu nebude tento recept tak obecný a navíc si můžete zmrzlinu vždy připravit s jinou příchutí. Můžete s tím trochu experimentovat a zkoušet nejrůznější ingredience, které se tam podle vás budou hodit. Jistě se ale shodneme všichni na tom, že klasická ruská zmrzlina je stejně nejlepší.

Laisser un commentaire