Brambory zalité žloutkem: Snadný, levný a rychlý recept, který potěší chuťové buňky


Bramborová placka je skvělým zpestřením u oběda i večeře. Využijte tuto skvělou a levnou surovinu na úžasný pokrm, který budou milovat všichni členové každé pravé, české rodiny.

Neexistuje nic lepšího, než levný a přitom lahodný recept. Bramborová placka vám nezabere obrovské množství času, je poměrně zdravá a úžasně levná. Především v případě, že máte domácí brambory. Bramborák je v Čechách velice populární. Proto vám nabízíme trochu netradiční variantu klasického jídla, které zaručeně své rodině alespoň jednou za čas připravujete. Překvapte je novým receptem. Zajisté si ho vychutnají.

Složení

Má vůni hranolků, ale připravíte ho bez oleje. Chuť vás nesmírně potěší, zvenčí je příjemně křupavý a uvnitř neuvěřitelně jemný. Díky pár zajímavým ingrediencím bude mít zcela jinou chuť, než náš klasický, český bramborák. To ale neznamená, že by byl horší. Právě naopak. Je mnohem lehčí a chutnější. Podívejme se, co budete potřebovat na jeho snadnou a rychlou přípravu. Po ruce byste měli mít:

  • 190 g oloupaných brambor,
  • 50 g cibule,
  • 1 vejce,
  • 15 g zelené cibulky,
  • sůl.

Pracovní postup

V první řadě musíte samozřejmě brambory oloupat a nastrouhat je na jemném struhadle. Zalijte je studenou vodou, osolte a nechte brambory 10 až 15 minut odpočívat. Poté přelijte veškerou vodu do jiné nádoby, ale nevylévejte ji.

Brambory dobře vymačkejte, aby v nich zbylo naprosté minimum vody. Nechte vodu 10 minut stát, dokud se na dně nádoby nevytvoří viditelná vrstva bramborového škrobu. Škrob budete později ještě potřebovat, a proto ho rozhodně nevyhazujte.

Cibuli nakrájejte na poloviny a na 10 minut ji namočte do studené vody, aby se odstranila hořkost. Cibuli dobře vymačkejte a nakrájejte na malé kousky.

Opatrně vypusťte vodu z hrnce, ve kterém byly brambory tak, aby zbyla jen škrobová vrstva. Smíchejte brambory s cibulí, škrobem, nakrájenou zelenou cibulkou a vejcem.

Bramborovou směs dejte na horkou nepřilnavou pánev, rovnoměrně rozložte a na mírném ohni připravujte pod pokličkou asi 6-7 minut z každé strany.

Dobrou chuť.

Laisser un commentaire