Perfektní dezert na narozeninovou oslavu nebo jen tak ke kávě: Připravte si nepečené čokoládové kostky božské chuti


Máte v oblibě pralinky nebo jednoduché mini dezerty? Potom vás čokoládové kostky rozhodně nadchnou. A jejich příprava se vám skutečně vyplatí i z ekonomického hlediska. Jsou levné, chutné a jemné. Stanou se dokonalým doplňkem k espressu, čaji či kakau.

Potřebné suroviny na přípravu čokoládových kostek

Než se pustíte do práce, obstarejte si:

  • 200 mililitrů vody
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 50 gramů másla
  • 200 gramů tmavé čokolády
  • 300 gramů máslových nebo čokoládových sušenek
  • 30 gramů mletých lískových oříšků
  • Nutella dle chuti na potírání zákusku

Jak postupovat při přípravě čokoládových kostek?

Do hrnce si nalijte vodu a rozmíchejte v ní krupicový cukr. Tekutinu zahřívejte na středním plamenu. Pak přidejte máslo a nechte zcela rozpustit. Nyní vložte i na kousky nalámanou tmavou čokoládu a za stálého míchání nadále zahřívejte, dokud se vše nepropojí. Po chvíli odstavte z plotny a nechte směs trochu vychladnout.

Dokončování čokoládových kostek a jejich servírování

Nyní si rozdrťte najemno v mixéru sušenky dle svého výběru a vsypte je spolu s mletými lískovými ořechy do čokoládové hmoty.

Dobře promíchejte a směs nalijte do zapékací misky, kterou jste předtím vypodložili potravinovou fólií.

Důkladně z vrchu přikryjte a dejte tuhnout do mrazáku alespoň na půl hodiny.

Nakonec zákusek vyjměte, pomažte Nutellou, pokrájejte nožem na kostky ve stejné velikosti a podávejte dle libosti (například s kopečkem šlehačky nebo čerstvým ovocem).

Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Do čokoládové hmoty se sušenkami a oříšky můžete rovněž přilít trochu tmavého rumu či sladšího likéru, pokud chcete vytvořit „dospěláckou“ verzi dezertu. Chutné bude v čokoládových kostkách i jakékoliv sušené ovoce pokrájené na menší kousky. Lískové ořechy pak můžete nahradit klidně těmi vlašskými. Je jen na vás, jak si svou sladkou dobrotu vylepšíte.

Laisser un commentaire