Smažená kuřecí prsa v nadýchaném bílkovém „kabátku“ si zamilujete už po prvním soustu


Kuřecí prsa je možné připravovat na mnoho různých způsobů. Chutná budou nejen jako klasický řízek v trojobalu. Výborné jsou z nich i medailonky, nebo třeba čínská směs. My vám nyní přinášíme verzi s křehoučkým těstíčkem, které vytvoří na povrchu masa křupavou krustu.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu smažených kuřecích prsou?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 700 gramů kuřecích prsíček
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • sušený česnek
  • 3 vejce
  • 2 až 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • slunečnicový olej dle potřeby

Jak postupovat při přípravě smažených kuřecích prsou?

Nejprve si kuřecí prsa skrojte tak, abyste získali tenčí plátky. Poté je ještě mírně poklepejte paličkou na maso. Následně prsíčka osolte, opepřete dle chuti a nasypte na ně dle libosti i sušený česnek. Možné je použít i mletou uzenou papriku.

Nyní si oddělte žloutky od bílků a z nich vyšlehejte tuhý sníh (se špetkou soli). Žloutky zase promíchejte s mlékem.

Obalování kuřecích prsou a jejich smažení

V další fázi obalujte kuřecí prsa nejprve v hladké mouce, pak ve žloutcích, a nakonec v bílkové hmotě. Takto smažte řízky z obou stran dozlatova na rozpáleném slunečnicovém oleji. Vhodné bude na smažení i máslo (ideálně přepuštěné).

Servírování smažených kuřecích prsou

Kuřecí prsa v křupavém těstíčku podávejte ideálně s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo třeba s hranolky. K porci se bude hodit i nakládaná zelenina (kyselé okurky, cibulky, nebo třeba čalamáda).

Servírovat lze jako oblohu i zeleninový salát z okurky a rajčat. Pokud máte v oblibě dochucovací studené omáčky typu kečup, tatarka nebo majonéza, můžete je také samozřejmě použít. Přejeme dobrou chuť.

Tipy na závěr

Kromě výše uvedeného koření můžete použít na kuřecí prsa i jakékoliv oblíbené bylinky jemně nasekané (např. pažitku, kopr, petrželku). Skvělé bude například i chilli, které osloví milovníky pikantních pokrmů.

Laisser un commentaire