Sýrový salát dle extrémně snadného receptu. Děti ho milují naprosto ke všemu a já nepřiberu ani deka


Připravte si jeden z oblíbených a trochu netradičních salátů. Sýrový salát ze žlutého sýra je vynikajícím na svačinu, ale také jako trochu jiná příloha k hlavním pokrmům. Skvěle se také hodí na sváteční stůl. Pokud máte rádi žlutý sýr, rozhodně byste tento recept neměli minout.

Co všechno budete potřebovat na přípravu jedinečného pokrmu?

Ve většině případů potřebujete na saláty velké množství zeleniny (případně ovoce). Tento recept je ale zcela jiný. Vše, co budete potřebovat, jsou tři druhy zeleniny a sýr. To je velká výhoda, protože díky tomu bude příprava úžasně jednoduchá a především rychlá. Nebudete muset totiž krájet velké množství surovin. Na přípravu tohoto jedinečného salátu budete potřebovat následující:

  • sýr Gouda – 800 g,
  • konzervovaná paprika – 1 nádoba,
  • rajčata – 2-3 ks,
  • malá cibule – 1 ks,
  • pažitka – 1 svazek,
  • majonéza – 3 lžíce,
  • mletý černý pepř – podle chuti.

Příprava jednoduchého a chutného salátu

Sýr nakrájejte na tenké plátky. Vzniknout by měly malé tyčinky, které se budou jíst mnohem lépe, než kostičky nebo strouhaný sýr. Možná je to trochu netradiční, ale tento salát by rozhodně neměl být ničím typickým.

Ostatní zeleninu, tedy papriku, rajčata a cibuli nakrájejte na kostky. Tyto čtyři suroviny jsou jediné, které budete muset krájet. Díky tomu bude příprava velmi rychlá. To potěší jistě nejen vás, ale také nedočkavé a hladové strávníky.

Smíchejte všechny ingredience dohromady ve větší míse, přidejte majonézu a nasekanou pažitku. Ideální je pochopitelně čerstvá. Salát dochuťte pepřem podle chuti. Sůl pravděpodobně potřebovat nebudete, protože sýr je poměrně slaný. Budete-li mít ovšem pocit, že potřebujete ještě trochu, můžete přidat i špetku soli. Přejeme dobrou chuť. Celé vaší rodině i přátelům jistě tento salát ze žlutého sýra bude vždy chutnat a zároveň je také příjemný nasytí.

Laisser un commentaire