Kokosem plněné bonbóny s čokoládovým přelivem


Kdo by nemiloval výtečné kokosové sušenky Bounty. A jaká dobrá zpráva je, že si je snadno můžete připravit i doma. Potřebovat k tomu budete jen několik málo ingrediencí a trochu trpělivosti. Výsledek však rozhodně bude stát za to.

Co budete potřebovat pro přípravu kokosových bonbónů

  • Kokosové vločky – 3 šálky
  • Kondenzované mléko – 1 šálek
  • Čokoláda hořká nebo mléčná podle chuti – 2 tabulky
  • Máslo – 50 gramů

Návod na přípravu domácích bonbónů Bounty

Příprava není nic složitého a nevyžaduje žádné pečení. Připravte si 3 hrnky kokosu do misky a k tomu přidejte šálek kondenzovaného mléka a celé důkladně promíchejte. Směs by se měla spojit do jedné celistvé hmoty.

Následně si připravte podnos nebo talíř, který se vejde do mrazáku. Na ten umístěte pečicí papír nebo potravinářskou fólii. Vezměte do ruky kousek kokosové směsi, stiskněte, ať dobře drží pohromadě. Půjde o prostředí část, která musí před namáčením v čokoládě zchladnout právě v mrazáku zhruba na 20 minut.

Jakmile budou kokosové kousky tuhnout v mrazáku, připravte si rozpuštěnou čokoládu pro vytvoření polevy. Čokoládu nejlépe roztopíte na sporáku. Pro lepší konzistenci smíchejte s trochou másla a nechte co nejvíce rozpustit. Plotýnka však musí být na mírný plamen, aby se čokoláda nepřipálila.

Následně vytáhněte chlazené kokosové náplně a začněte je jednu po druhé důkladně namáčet v roztavené čokoládě.

Hotové kousky s čokoládou ukládejte zpátky na fólii nebo pečicí papír. Jakmile budete mít takto omáčené všechny čokoládové hrudky, všechno je potřeba umístit na pár hodin do lednice, aby čokoláda ztuhla.

Výtečné bonbony si nejlépe užijete jen tak během dne a se skladováním si hlavu jistě lámat nemusíte, protože velmi rychle zmizí. V lednici však vydrží bez problémů několik dní. U jedné dávky navíc jistě nezůstane, protože představují skutečně výbornou variantu sladkého zákusku.

Laisser un commentaire