Karbanátky křupavé na povrch a šťavnaté uvnitř, každá žena v domácnosti by měla znát tohle tajemství přípravy


Smažené karbanátky s bramborem nebo hranolkami jsou oblíbeným pokrmem snad každé české rodiny. Připravte je tím nejlepším způsobem a přidejte tajnou ingredienci. Skvělou chutí i konzistencí překvapíte všechny členy domácnosti. Jiné už nikdy nebudou chtít.

Karbanátky jsou křupavé na povrch a šťavnaté uvnitř

Jak by podle vás měl chutnat ten nejlepší karbanátek na vašem talíři? Správný smažený karbanátek je na povrchu mírně křupavý a samotné maso uvnitř maximálně šťavnaté a správně ochucené. Pro výraznou chuť šťavnatého masa smíchejte tři druhy mletého masa:

  • vepřové
  • hovězí
  • jehněčí

Ve chvíli, kdy připravujete a ochucujete mleté maso, je dobré přidat do masa i trochu teplé, převařené vody. Někdo přidává do masa mléko, teplá voda je ale mnohem lepší pro šťavnatost karbanátků. Do mletého masa se přidává také vejce. Použijte však jen žloutky, bílky pro přípravu karbanátku nejsou vhodné.

Pro šťavnaté karbanátky přidejte cibuli

Ano, přesně tak. Právě najemno nasekaná cibule zamíchaná v mletém mase přidává výslednému pokrmu na výborné chuti i šťavnatosti. Strouhanku, která dělá karbanátek křupavější, můžete nahradit něčím mnohem zajímavějším.

Nahraďte ji například zeleninou. Nastrouhané brambory, zelí nebo mrkev vám udělají stejnou službu a váš karbanátek bude mnohem zdravější a chutnější. Ve chvíli, kdy se pustíte do smažení, je nutné nechat pánev a olej rozpálit na maximum. Jinak riskujete moment, kdy se ještě ne úplně rozehřátý olej vsákne do masa. Mastné karbanátky nemá nikdo rád.

Nejlepší forma smažení karbanátků

Tím nejlepším tipem, jak nejlépe připravit karbanátky na smažení, je pomocí vody. Namočte si ruce ve vodě a vytvarujte z připraveného masa tvary karbanátků. Maso se vám nebude lepit na ruce a dobře se tvaruje. Poté je hned vložte na pánev do rozpáleného oleje. Po usmažení podávejte karbanátky s bramborem nebo hranolkami. Celá vaše rodina si na výborných karbanátcích pochutná.

Laisser un commentaire