Křupavé zapečené brambory


Křupavé zapečené brambory nemusí vyžadovat zdlouhavou přípravu. I oběd, jako jsou zapečené brambory, lze připravit velmi snadno a rychle. Pokud nestíháte, máte plno práce a doma spoustu hladových krků, jsou zapečené brambory tou správnou volbou. Naházíte všechno do zapékací mísy a zbytek za Vás udělá trouba. Jednoduché, že? Tak si pojďte přečíst, co všechno budete potřebovat a jak na takové brambory.

Nachystejte si tyto ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 celá vejce
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička pepřové soli
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 40 ml oleje

Postup přípravy zapečených brambor

V první řadě byste měli oloupat brambory a důkladně je očistit. Až budete mít jistotu, že jsou co nejlépe zbavené všech klíčků a nečistot, nastrouhejte všechny brambory na struhadle. Brambory strouhejte nahrubo, ať nemáte místo dobrého oběda bahno. Až budete mít nastrouhané brambory, nastrouhejte cibuli. Tu však strouhejte pro změnu najemno. Až budete mít nastrouhané brambory i cibuli, smíchejte je do jedné nádoby. Zvolte nějakou větší nádobu. Ideálně velkou mísu, budete do ní ještě přidávat další ingredience.

V hrníčku důkladně rozšlehejte vejce a přilijte do do mísy k bramborám s cibulí. Do mísy vhoďte také zbytek koření (sůl, pepř a drcený česnek). Celou směs důkladně promíchejte, ať se koření dostane všude. Až budete mít promícháno, ještě přidejte bramborový škrob a znovu důkladně zamíchejte.

Nyní vymažte zapékací misku polovinou oleje, tedy 20 ml. Přemístěte celou bramborovou směs do zapékací misky. Zbývající množství oleje rozetřete na povrch bramborové směsi umístěné v zapékací misce.

Tím docílíte krásně zlatého a křupavého povrchu. Předehřejte troubu na 200 ° C. Vložte misku do předehřáté trouby a pečte po dobu 50-60 minut.

Takto zapečené brambory můžete kontumovat horké i studené.

Skvělé jsou jako příloha k masu nebo k omáčkám.

Laisser un commentaire