Jednoduchý recept na domácí pusinky


Správně připravené cukrové pusinky jsou dokonalým dezertem a sladkostí v jednom. Jsou vláčné, sladké a přesto lákají k dalším a dalším lahodným kouskům. Jenže jejichž příprava má mnoho úskalí, takže se stane, že se prostě nepovedou.

A to většinu lidí odradí od dalšího snažení a jednoduše si řeknou, že je tento recept příliš těžký. To ale určitě není pravda a následující recept na domácí pusinky vám to jednoznačně dokáže. A když se vám pusinky povedou, dají se jíst buď jako samotné, nebo poslouží jako dekorace a doplněk na dorty, koláče a podobné.

Co budete potřebovat pro přípravu domácích pusinek

  • 2 chlazené vaječné bílky
  • 100 g moučkového cukru
  • citronová šťáva

Postup přípravy poctivých domácích pusinek

Jak napovídá krátký seznam potřebných ingrediencí, půjde o jednoduchý recept, kde hlavní roli hraje trpělivost a správná technika. Důležité jsou i zdánlivé detaily, jako například fakt, že vaječné bílky by měly být vychlazené. Pro perfektní sníh se navíc nehodí příliš stará vejce. Zároveň věnujte pozornost také moučkovému cukru, který by měl být co nejvíce jemný.

V první řadě smíchejte práškový cukr s bílky. Pro vytvoření správně husté pěny přidejte ještě několik kapek obyčejné citronové šťávy. Následně šlehejte až do té doby, než vznikla tuhá hustá pěna. Kvalitní sníh z bílků poznáte podle toho, že při otočení mísy vzhůru nohama nevyteče, ale zůstane na místě skutečně jako například pěna na holení.

Jakmile máte hotový krásný sníh, předehřejte troubu na 100 stupňů. Vytvořte malé pusinky lžící a pečte zhruba 1 hodinu na běžný režim. S vyndáním ale určitě nepospíchejte a nechte pusinky pomalu vychladnout v troubě. Celý proces přípravy tak zabere zhruba dvě hodiny.

A pokud si chcete užít veselé barvy, přidejte do vyšlehaného bílku trochu potravinářského barviva a rázem dostanete zajímavější a originální pusinky, které budou chutné i krásné na pohled.

Dobrou chuť!

Laisser un commentaire