Výborná sýrová kapsa s křupavým těstem a šťavnatou náplní


Každý recept s roztaveným sýrem je skvělý nápad a přesně tak je to i v tomto případě. Vyladěná sýrová kapsa totiž nabízí křupavou kůrku při správném upečení vnějšího těsta a dokonale jemnou a šťavnatou náplň podle toho, jaký druh sýra zvolíte.

Navíc příjemným bonusem je skutečně jednoduchý postup, takže si toto vynikající jídlo budete dopřávat až příliš často. Tak si dejte pozor na štíhlou linii.

Co budete potřebovat pro přípravu sýrové kapsy

  • mouka – 2 šálky do těsta
  • sklenici vroucí vody
  • sůl – 0,5 čajové lžičky
  • rostlinný olej – 1 lžíce
  • tvrdší sýr (výběr druhu záleží na vaší chuti)
  • trochu kopru
  • olej nebo tuk na smažení

Postup přípravy chutné sýrové kapsy

Připravte se na jednoduchý postup, kde je ale důležité dodržet jednotlivé kroky, aby se povedlo vytvořit správnou konzistenci těsta. Nejdříve si uvařte v konvici vodu a zhruba jeden hrnek nalijte do hluboké mísy. K tomu přidejte sůl, lžíci rostlinného oleje, potřebné množství mouky a důkladně promíchejte. Vzniknout by mělo těsto, které vložíte do sáčku a necháte zhruba jednu hodinu odpočívat v lednici.

Během toho, co si těsto odpočívá v lednici, připravte si chutnou náplň. Základem bude v tomto případě sýr. Ten si nastrouhejte na hrubém struhadle. Požadovanou zeleninu nebo trochu koření nakrájejte najemno a přidejte do směsi.

Nyní je čas na přípravu jednotlivých kapes. Těsto vytáhněte z lednice a rozdělte na několik podobných kousků. Většinou to vychází zhruba 15 kus. Každý kousek naplňte sýrovou náplní a přikryjte druhou polovinou těsta tak, aby vznikla kapsa, kterou bude možné zadělat. Okraje pečlivě zadělejte, aby rozteklý sýr nevytekl mimo tuto pochoutku. Na pánvi rozehřejte olej a postupně smažte jednotlivé kousky, aby vznikla křupavá krusta z obou stran. Podávejte ještě teplé a uvidíte, že s tímto jídlem sklidíte obrovský úspěch.

Laisser un commentaire