Úžasná vepřová žebírka na pivu s cibulí: budete se olizovat!


Vepřová žebírka jsou oblíbeným pokrmem zejména u mužů. Existuje ale i poměrně dost žen, které si na nich také dokážou pochutnat. Navíc skvělá kombinace piva a cibule nevěstí nic jiného, než skvělý pečený recept.

Už při pečení se nebudete moci dočkat toho, až svá žebírka z trouby vytáhnete a budete si na nich moci pochutnat. Skvělou výhodou tohoto receptu je jeho univerzálnost. Můžete si ho připravit na výročí, nebo když k vám mají přijít přátelé. Podávat ho ale můžete samozřejmě jen tak.

Žebírka na pivu a cibuli

Tento recept je tak jednoduchý, že je skvělý i pro ty, kteří se v kuchyni moc otáčet neumějí. V podstatě stačí smíchat několik ingrediencí, pak to šoupnout do trouby a počkat, než se vše upeče. S níže popsaným postupem to jistě zvládnete. A zde je všechno, co budete potřebovat:

  • 1 kg vepřových žebírek,
  • 1 sklenice piva,
  • 1 lžíce hořčice,
  • 1 velká cibule,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • 1 lžička olivového oleje (lze použít také rostlinný olej).

Příprava je opravdu jednoduchá

Žebra nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte na hrubo nebo na půlkolečka a obojí promíchejte v pekáčku nebo na hlubokém plechu. Nyní osolte a opepřete podle chuti. Pivo smíchejte s hořčicí a olejem a touto směsí přelijte svá žebírka tak, aby byla všechna namočená. Nyní pečte na 200 °C po dobu asi jedné hodiny. Po této době žebra s cibulí znovu promíchejte a rozložte na plech. Pečte na 200 °C ještě asi půl hodiny, dokud nebudou měkká. Hotová žebírka mají krásnou zlatohnědou barvu.

Připravte si ubrousky

Dobře upečená žebírka jdou snadno od kosti. Nejlepší způsob, jak je jíst, je bez příboru, prostě jen tak, rukama. Vychutnávejte si jemné masíčko a kořeněnou chuť. K zapití si můžete dopřát další sklenici piva. Jen pozor – vaše ruce budou pěkně mastné, takže si k ruce připravte ubrousky. Ideální jídlo pro mužskou párty!

Laisser un commentaire