Nový recept na palačinky bez mouky se stal hitem. Jakmile je jednou vyzkoušíte, tak už je jinak dělat nebudete


Palačinky se do české gastronomie včlenily zřejmě z té francouzské. Nutno říct, že tuzemské recepty jsou velmi různorodé. Klasické těsto je tvořeno zpravidla bílou moukou, která dezert nečiní příliš zdravým. Připravte si tedy variantu lehčí s ovesnými vločkami a banány!

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu zdravých palačinek?

Než se pustíte do práce, obstarejte si:

  • 1 zralý banán
  • 1 vejce
  • 2 lžíce jemně mletých ovesných vloček
  • 1 lžičku mleté skořice

Množství surovin samozřejmě můžete dle počtu strávníků adekvátně navýšit.

Jak postupovat při přípravě zdravých palačinek?

Začněte tím, že si v míse rozmělníte na kaši pomocí vidličky velmi zralý banán. Pak jej smíchejte pomocí metličky nebo mixéru s jedním vejcem, jemně mletými ovesnými vločkami a mletou skořicí. Pokud máte radši sladší těsta, je možné přidat i přírodní med dle libosti. Docílit byste měli v závěru míchání polotekutého těstíčka.

Fáze smažení palačinek

Až budete mít těsto připravené, pusťte se do smažení palačinek. K ruce si vezměte suchou pánev s nepřilnavým dnem a nalijte na ni menší množství těstíčka pomocí naběračky. Rozprostřete krouživými pohyby v zápěstí a smažte palačinku z obou stran do zlatova. Takto spotřebujte celé množství těsta. Pakliže nemáte k dispozici speciální pánvičku, můžete k smažení použít třeba přepuštěné máslo. To dodá palačinkám na plnější chuti a zároveň je zdravější než to klasické.

Servírování zdravých palačinek

Usmažené palačinky z banánového těsta podávejte například s nízkotučným tvarohem oslazeným medem (pokud držíte dietu). Hodit se bude i čerstvé ovoce typu jahody, banány, borůvky, maliny, broskve, nebo meruňky. V případě, že si nehlídáte štíhlou linii, je možné vsadit i na náplň z Nutelly nebo marmelády. K porci bude výborný i kopeček čerstvé šlehačky nebo vanilkové zmrzliny. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire