Rychlé a velmi chutné bramborové placky oceníte zejména v případě, kdy budete spěchat


Chcete si ušetřit mnoho času při přípravě večeře pro početnou rodinu? Pak se inspirujte následujícím receptem na bramborové placky, které vám tak trochu připomenou věhlasné bramboráky. S tímto pokrmem se však tolik nenadřete.

Potřebné suroviny na přípravu bramborových placek

Než se pustíte do vaření, obstarejte si:

  • 500 gramů brambor
  • 1 ks středně velké cibule
  • 1 vejce
  • slunečnicový olej dle potřeby
  • 1 lžíci hladké mouky
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti

Jak postupovat při přípravě bramborových placek?

Začněte tím, že si oloupete brambory, řádně je omyjete a pokrájíte na menší kousky. Ty posléze vložte do kuchyňského robota a rozmělněte na kaši. Také přidejte k bramborám kousky oloupané cibule a pyré znovu dobře rozmixujte. V další fázi těsto doplňte o vejce, hladkou mouku, sůl, mletý pepř a důkladně promíchejte.

Fáze smažení bramborových placek a jejich servírování

Až budete mít těstíčko připravené, tvořte z něj v pánvi s rozpáleným slunečnicovým olejem placky pomocí lžíce. Ty smažte dozlatova z obou stran, a ještě před servírováním je nechte na papírových utěrkách, aby okapal přebytečný tuk.

Vhodný bude k pokrmu například česnekový dip ze zakysané smetany nebo i kečup. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na vylepšení bramborových placek

Pokud budete chtít chutí bramborové placky skutečně přiblížit typickým bramborákům, stačí do těsta přidat pár prolisovaných česnekových stroužků a také sušenou majoránku. Jinak se do těstíčka hodí také jemně pokrájené žampiony či jiné oblíbené houby, kousky libovější slaniny nebo třeba sladká paprika a černé olivy. Je ostatně jen na vás, jak si svou chuťovku vylepšíte. Chybu neuděláte kromě jiného ani s čerstvými bylinkami typu pažitka, petrželka, kerblík, koriandr či bazalka a oregano. Hodit se budou i kousky jarní cibulky nebo šalotky.

Laisser un commentaire