Kořeněná žebírka na pivě s cibulí


Žebírka jsou velmi oblíbeným jídlem, které si připravujeme doma v troubě, nebo také v létě na grilu. Při pečení se vaším domovem bude roznášet vůně pečeného masa a vy budete mít co dělat, abyste se do pokrmu hned nepustili. Tato žebírka jsou nenáročná na přípravu, takže si na jejich pečení můžete troufnout, i když se v kuchyni příliš otáčet neumíte.

Jednoduchá příprava

Skvělá je taktéž skutečnost, že tuto krmi můžete podávat k jakékoli příležitosti – na oběd i večeři, na setkání s přáteli nebo na pánskou jízdu. Stačí žebírka naložit a šoupnout do trouby a pak už se můžete věnovat jiným věcem. Například přípravě přílohy nebo také relaxaci. Zde je výčet všech ingrediencí, které budete potřebovat:

  • 1 kg vepřových žeber,
  • 1 sklenice piva,
  • 1 lžíce hořčice,
  • 1 ks cibule,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • 1 lžička oleje (může být olivový nebo rostlinný).

Naložte si žebra

Žebra můžete nakládat i péct vcelku, ušetříte si tak námahu s jejich porcováním – po upečení je mnohem snadnější žebírka naporcovat, protože se budou takřka sama rozpadat. V misce smíchejte pivo, hořčici a olej. Žebírka omyjeme a osolíme a opepříme podle chuti. Cibuli nakrájíme nahrubo a všechny tři ingredience spolu pořádně promícháme. Dáme do lednice na dobu jedné hodiny.

Pečení žebírek

Po marinování žeber přišel čas na jejich upečení. Rozpalte si troubu na 200 °C. Žebírka vlijte i s marinádou do hlubšího pekáčku nebo plechu a celá je ještě omočte v marinádě. Poté pečte hodinu přikryté. Pomůže to zachovat šťavnatost žeber. Poté odklopte a pečte bez přikrytí doměkka. Výsledná žebírka mají nádhernou zlatohnědou barvu. Pokud nevíte, jestli už jsou hotová, zkuste zakroutit jednou z kostí – neměl by být příliš velký problém jí pootočit.

Laisser un commentaire