Vláčná bábovka z kondenzovaného mléka potěší kdejakého mlsouna. Snadný recept zvládne i začátečník


Není bábovka jako bábovka. Každý ji totiž připravuje poněkud odlišně. Jeden si oblibuje mramorovou, druhý zase tvarohovou. Nyní se však můžete inspirovat velmi jednoduchým receptem na jemný piškot z kondenzovaného mléka. Potěší v kterýkoliv čas.

Jaké ingredience budete potřebovat na bábovku z kondenzovaného mléka?

Obstarejte si před pečením tyto suroviny:

  • 100 gramů změklého másla
  • 380 gramů kondenzovaného mléka
  • 4 vejce
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 1 až ½ prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 100 až 150 gramů rozinek

Jak postupovat při přípravě bábovky z kondenzovaného mléka?

Do velké mísy vložte nejprve změklé máslo a ušlehejte ho do pěny společně s vejci a kondenzovaným mlékem. Poté přisypte horkou vodou spařené rozinky (nemusí být), špetku soli, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte metličkou polotekuté homogenní těsto.

Fáze pečení bábovky a její servírování

Nyní si k ruce vezměte formu na bábovku (ideálně silikonovou), vymažte ji máslem, vysypte moukou nebo strouhankou a vlijte do ní připravené těstíčko. Takto dejte bábovku péct do trouby na 40 až 45 minut při teplotě 180 °C. Hotový moučník vyjměte, nechte zchladnout, posypejte případně moučkovým cukrem a podávejte pokrájený na stejně silné plátky třeba s kávou. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na vylepšení bábovky

Pokud chcete svou jemnou a chutnou bábovku skutečně vyšperkovat, můžete do ní zakomponovat třeba i kousky namletých vlašských nebo lískových oříšků, kondenzované ovoce i kakaový prášek (v případě, že máte rádi kakao a čokoládu). Hodit se bude do těsta například i hořká a mléčná čokoláda nadrcená na malé kousky. Výtečný piškot připravíte i se strouhaným kokosem. Možné je rovněž bábovku přelít čokoládovou polevou dle preferencí. Naskýtá se hned několik variací tohoto sladkého pečiva, stačí si jen vybrat.

Laisser un commentaire