Nejlepší banánový zákusek hotový za 10 minut a bez použití trouby


Potřebujete super rychlý dezert, který nemusíte péct? Tento recept na banánový dort je pro nás naprosto dokonalý. Potřebujete k tomu jen čtyři suroviny a 10 minut času! Potěšíte tím nejen všechny své návštěvy, ale především děti, které banány vždy a naprosto zbožňují. A díky tomu si zamilují i tento jedinečný, domácí dezert. Co budete potřebovat a jak postupovat?

Co budete potřebovat?

Chcete-li si připravit nejjednodušší nepečený dort na světě, jste na správné adrese. Postup je velmi snadný, příprava je velmi rychlá a nepotřebujete nic speciálního. Stačí jen čtyři ingredience, abyste připravili své rodině, přátelům a hostům dokonalý dezert k odpolední kávě. Myslete na to, že by banány měly být zralé tak akorát, aby měly krásnou, sladkou chuť. Právě díky tomu nebudete potřebovat cukr. Stejně dokonalý ale tento dezert bude také k snídani. Na jeho výrobu budete potřebovat:

  • hotový základ těsta – 6 ks,
  • banán – 4 ks,
  • smetana 30% – 400 ml,
  • vařené kondenzované mléko – 380 ml.

Pracovní postup

Nejprve si připravte krém. Vezměte 30% smetanu a přidejte do ní sklenici vařeného kondenzovaného mléka. Vše dobře promíchejte, abyste získali homogenní krém. Prozatím to odložte stranou. Vezměte oloupané banány a nakrájejte je na tenké plátky. Je žádoucí, aby měly stejnou tloušťku. Pokud se ale úplně netrefíte, tak se nic neděje. Snažte se ovšem, aby byla kolečka stejná, jinak se vám bude dort těžko skládat dohromady.

Nyní si vezměte hotové koláče. Seženete je v každém obchodě. A začněte sestavovat dort. Naneste krém, poté rozložte plátky banánů. Následně přiložte znovu plát dortu. Sestavte tímto způsobem celý dort střídáním vrstev. Nechte trochu krému a namažte s ním boky. Vrchní část můžete ozdobit vařeným kondenzovaným mlékem. Boky mohou být posypané rýžovými kuličkami. Vložte dort do ledničky na jednu hodinu.

Laisser un commentaire