Tvarohové mini rolky vás uchvátí svou jemnou konzistencí. Vykašlete se na zdlouhavé pečení sladkých moučníků, na tohle vám stačí jen 20 minut


Tvarohové mini rolky budete mít připravené během několika málo minut. Jejich výsledná chuť je naprosto fantastická. Jsou křupavější na povrchu a jemné uvnitř. Jedná se o dokonalou chuťovku třeba k odpolední kávové siestě.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu tvarohových mini rolek?

Než se pustíte do pečení, obstarejte si tyto ingredience:

  • 250 gramů měkkého tvarohu (ideálně z alobalu)
  • 80 gramů změklého másla
  • 1 špetku soli
  • 180 gramů hladké mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 2 lžíce jemně strouhaného kokosu

Jak postupovat při přípravě tvarohových mini rolek?

Do hluboké mísy si vložte měkký tvaroh z alobalu a rozmačkejte jej spolu se změklým máslem na homogenní kaši.

Poté přidejte prosátou hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, trochu moučkového cukru (asi 1 lžičku), špetku soli a vypracujte vláčné polotuhé těsto. To rozdělte na dvě stejně velké části.

Tvoření tvarohových mini rolek a jejich pečení v troubě

Nyní si oba kusy těsta dejte na pomoučený vál a vyválejte z nich obdélníkové pláty (vysoké cca 2 až 3 mm). Ty zarovnejte pomocí nože na stranách a povrch posypte krupicovým cukrem a strouhaným kokosem.

Pláty posléze těsně zarolujte a obě role nakrájejte na menší rolky o délce asi 5 centimetrů. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na cca 10 až 15 minut při teplotě 180 °C.

Servírování tvarohových mini rolek s kokosem

Upečené mini rolky vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a nechte zcela vychladnout. Podávejte moučník například s šálkem kávy, s čajem, s horkou čokoládou, kakaem, nebo třeba i grogem.

A tip na závěr: možné je kromě strouhaného kokosu do těsta zakomponovat i mleté vlašské nebo lískové oříšky. Skvělý bude ovšem i mák s povidly. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire