Nejlepší brambory, jaké jste kdy jedli: Hodí se naprosto ke všemu, na tenhle recept jsme roky čekali


Pečené brambory jsou naprostá klasika, kterou už jedl nejspíš každý z nás. A vzhledem k tomu, že jsme v Čechách, musíme počítat s tím, že jsou oblíbená smažená a pečená masa, ale také lahodně křupavé brambory, které si můžete snadno a rychle připravit v troubě. A s přidáním česneku budou naprosto dokonalé a tak dobré, že jim neodolá žádný člen rodiny.

Navíc se hodí nejen k vepřovému, ale také kuřecímu, krůtímu i hovězímu masu. Jakmile tedy budete připravovat pečené nebo smažené maso a budete chtít trochu jinou přílohu, vzpomeňte si vždy na tento jedinečný a vynikající recept.

Co budete potřebovat?

Ano, jedná se pouze o přílohu, takže pochopitelně nebudete potřebovat žádné složité ingredience a ve skutečnosti vám jich bude stačit jenom pět. Pár základních surovin bohatě stačí k tomu, abyste si doma připravili dokonalé pečené brambory. Uvidíte sami, že těm z restaurace se nemohou vyrovnat a navíc si je můžete připravit kdykoli jen chcete, protože potřebné suroviny máte vždy doma. Velkou výhodou je také fakt, že je jejich výroba neuvěřitelně snadná a levná. Na přípravu budete potřebovat:

  • brambory: 1 kg,
  • česnek – 4 stroužky,
  • slunečnicový olej – 3 lžíce,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.

Jak si připravit česnekové brambory ve své kuchyni?

Brambory v první řadě oloupejte a omyjte ve studené vodě. V případě, že jste si zakoupili rané brambory, nemusíte je škrábat. Stačí je jen omýt vlažnou vodou, abyste se zbavili veškerých nečistot.

Následně brambory nakrájejte na čtvrtky a dejte je do hluboké mísy. Stroužky česneku oloupejte, nadrobno nakrájejte (nebo prolisujte) a přidejte je k bramborám. Poté už je musíte jen dobře osolit a opepřit (podle vlastní chuti), zakápnout malým množstvím slunečnicového oleje a důkladně promíchat.

Vložte ochucené brambory do sáčku vhodného do trouby, uzavřete a dejte do na plech otvorem nahoru. Nezáleží přitom na tom, zda budete mít uzavíratelný sáček na zip, anebo ho jen nahoře zavážete.

Nakonec dejte plech s bramborami do předehřáté trouby a pečte při teplotě 180 až 200 stupňů po dobu 40 až 60 minut. Asi 10 minut před koncem otevřete nebo odstřihněte vršek sáčku a pokračujte v pečení. Přejeme dobrou chuť, ať se rozhodnete je naservírovat k čemukoli! Zaručeně si je užije celá vaše rodina a budou je po vás vyžadovat znovu.

Laisser un commentaire