Nejoblíbenější dětský moučník s tvarohem. Vždy netrpělivě vyhlížejí, kdy ho zase budu péct


Pokud chcete vyzkoušet něco nového a neotřelého, rozhodně vsaďte na mini sladké moučníky, které vypadají ve výsledku jako růžičky. Kromě jiného vás jemné tvarohové těsto doslova nadchne. Dobrotu si můžete dopřát nejen s šálkem kávy, ale třeba i s bylinkovým čajem.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu tvarohových růžiček?

Na těsto si obstarejte tyto suroviny:

  • měkký tvaroh: ½ kg
  • sůl: 1 špetka
  • jedlá soda: ½ lžičky
  • vanilkový cukr: 1 balíček
  • hladká mouka: 400 g
  • moučkový cukr: 130 g
  • změklé máslo: 100 g
  • vaječné žloutky: 2 ks + 1 celé vejce (na potření těsta)

Jak postupovat při přípravě tvarohových růžiček?

Nejprve si v míse vyšlehejte vaječné žloutky spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidejte špetku soli, jedlou sodu, prosátou hladkou mouku, měkký tvaroh (ideálně z alobalu) a vypracujte čistýma rukama vláčné homogenní těsto polotuhé konzistence. Nemělo by se lepit na prsty.

Tvoření tvarohových růžiček a jejich pečení v troubě

Nyní si připravené těsto vložte na pomoučený vál a vyválejte z něj plát silný asi půl centimetru. Poté z něj vykrajujte pomocí hrníčku kolečka o průměru cca 5 centimetrů.

V další fázi spojte k sobě čtyři kruhy z těsta, abyste vytvořili jakousi růži. Střed dobře spojte prsty a jednotlivé porce vyskládejte na plech s pečícím papírem. Růžičky z tvarohového těsta nakonec potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě asi 25 až 30 minut při teplotě 180 °C.

Servírování tvarohových růžiček

Upečené tvarohové růžičky vyjměte z trouby.

Posypte případně moučkovým cukrem a podávejte s oblíbeným nápojem po úplném zchladnutí.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jak tvarohové růžičky vylepšit?

Pokud chcete pečivo vylepšit, můžete do těsta před pečením zakomponovat například i v rumu máčené rozinky nebo brusinky. Hodit se však bude i jiné sušené ovoce nebo třeba i to kandované. Skvělý pak bude na povrchu tvarohových růžiček i máslová drobenka.

Laisser un commentaire