Babiččiny populární 3 minutové bramboráky bez struhadla a přebytečné mastnoty


Bramborové placky jsou poměrně jednoduché a rychlé jídlo, které většině lidí chutná a rádi si jej čas od času dopřejí. Navíc se připravuje velmi rychle – stačí nastrouhat brambory na struhadle a smíchat je s dalšími ingrediencemi. Poté už jen budete smažit dozlatova a je hotovo. Dnes vám poradíme, jak na to, aby vaše bramboráky vždy chutnaly perfektně a nestály vás moc práce.

Chuť bramboráků je velmi závislá na konzistenci těsta. Pokud brambory strouháte ručně, je nutné počítat s tím, že těsto nikdy nebude tak hladké a homogenní. Vyplatí se tedy si vzít na pomoc robota, který vám pomůže získat stejnoměrně nastrouhané brambory a výsledný chuťový efekt bude ještě lepší.

Co budete potřebovat?

  • brambory – 1 kg
  • hladká mouka 100 g
  • cibule 2 ks
  • vejce – 2 ks
  • sůl – dle chuti
  • pepř – dle chuti
  • olej – dle potřeby

Jak postupovat?

Oloupejte cibuli a brambory a nakrájejte je na malé kousky.

V robotu rozemelte zvlášť brambory a poté také cibuli. Vznikne vám velmi jemné pyré.

Obě zeleninové hmoty důkladně promíchejte a přidejte k nim vejce.

Následně postupně přidávejte mouku. Množství je velmi orientační, záleží na typu brambor. Některé obsahují hodně vody, a bude proto třeba přidat více mouky, aby mělo těsto správnou konzistenci.

Jakmile budete s těstem spokojeni, dochuťte jej solí a pepřem. Můžete přidat i nějaké čerstvé bylinky dle vaší chuti.

Smažte krátce, aby bylo těsto křupavé

Následně je dobré nechat těsto pár minut odležet v lednici – tak se chutě dobře propojí. Do těsta je možné přidat také česnek, pokud vám nevadí. Nyní si rozpalte pánev, přilijte olej vhodný na smažení a placky opékejte 3-4 minuty z každé strany do zlatova. Je třeba, aby se placky řádně propekly, ale není vhodné nechávat je na pánvi zbytečně dlouho.

Jsou chutnější, pokud mají hezky křupavou kůrku.

Laisser un commentaire