Vepřové řízečky z pánve na česneku. Fantastický oběd hotový za 15 minut, zapomeňte na tučný trojobal se strouhankou


Nechce stát v kuchyni u plotny celé dny, ale přitom chcete, aby se vaše rodina dobře a kvalitně najedla? Nemusíte kvůli tomu strávit celý život v kuchyni. Vepřová pečeně a česnek je naprosto ideální kombinace, takže byste si tento recept měli rozhodně někam uložit, protože bude vaší rodině zaručeně chutnat. Jako příloha jsou nejlepší hranolky nebo opečené brambory.

Co budete potřebovat?

Dnes se podíváme na recept, který si jednoduše zamilujete. V první řadě se musíme podívat, co všechno budete potřebovat na jeho přípravu. Nebojte se, nebude to nic složitého. Všechny ingredience zakoupíte v potravinách, kromě masa jsou všechny velmi levné. Vepřová pečeně není nejlevnějším kusem masa pod sluncem, ale jednou za čas si ho zajisté můžete dopřát. Co si tedy musíte připravit? Jdeme na to:

  • vepřová pečeně bez kosti – 6 plátků,
  • česnek – 8 stroužků,
  • cibule – 1 ks,
  • vývar – 750 ml,
  • olej – podle potřeby,
  • hladká mouka – podle potřeby,
  • sůl – podle chuti,
  • pepř – podle chuti.

Pracovní postup

V první řadě si plátky vepřového masa jemně naklepejte na okrajích, aby se maso nekroutilo a drželo tvar. Poté maso osolte, opepřete a potřete česnekem, který jste předem lisovali nebo nakrájeli nadrobno. Následně si připravte cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte nadrobno. Orestujte ji na malém množství slunečnicového oleje dozlatova. K cibuli přidejte maso a opékejte z obou stran.

Aby mělo maso lepší chuť, zalijte ho vývarem a duste maso pod poklicí, dokud nebude úplně měkké. Máte-li rádi hustější omáčky, můžete ji zahustit trochou mouky. Nezapomeňte ji ovšem vařit alespoň 20 minut, aby vám z ní nebylo v takovém případě těžko.

Ve chvíli, kdy bude maso hotové, podávejte ho s omáčkou a přílohou. Zvolit můžete hranolky, opečené brambory, krokety, ale také rýži nebo těstoviny. Záleží pouze na vás. Pokud nechcete připravovat ještě přílohu, můžete si k tomu dát jen čerstvé pečivo.

Laisser un commentaire