Tříbarevný nepečený dezert je ideální k odpolední kávě nebo jej připravte na víkendové setkání s přáteli!


Nechce se vám péct? Nebo nefunguje trouba, ale máte chuť na delikátní dezert ke kávě nebo se k vám chystají přátelé na návštěvu? Vyzkoušejte připravit výtečný tříbarevný krémový dortík, ve kterém hraje hlavní roli pudink. Tento dezert chutná božsky, chuťové pohárky se budou doslova rozplývat z jemných ingrediencí. Nadto je snadný na přípravu a bleskurychle hotový. Jen počítejte s tím, že se musí nechat pořádně ztuhnout v chladničce!

Ingredience

Co budete na přípravu tříbarevného krémového dezertu, který si zamilují děti i dospělí, potřebovat? Připravte si:

  • mléko – 1 l
  • krupicový cukr – 180 g
  • jemná krupice – 100 g
  • pudinkový prášek – 2 balení
  • máslo (příp. margarín) – 75 g
  • smetana na šlehání (33 %) – 330 ml
  • čokoláda na vaření – 150 g

Příprava

Připravte si hrnec, do kterého nalijte polovinu připraveného mléka, rozpusťte v něm 100 gramů cukru a přidejte jemnou krupici, míchejte a vařte, dokud nezískáte hustou konzistenci.  Vytvořený krém rovnoměrně rozprostřete do čtverhranné nádoby.

V dalším hrnci uvařte pudink ze zbylého mléka, 2 balíčků pudinkového prášku a 80 gramů cukru. Pudink bude tužší než obvykle, po jeho uvaření jej přikryjte potravinovou folií a dejte zchladit.

Do hlubší misky dejte máslo nebo margarín a opatrně šlehejte za pomoci mixéru, přidejte připravený pudink a přidejte při šlehání 75 mililitrů smetany na šlehání.

Poté vyšlehanou směs navrstvěte za pomoci lžíce nebo špachtle na krupicovou vrstvu do nádoby.

Poslední barvu tříbarevného dezertu vytvoříte z čokolády. V menším hrnci rozpusťte čokoládu spolu se zbylou smetanou na šlehání. Hladkou čokoládovou polevou ozdobte vršek dezertu, dejte pozor, aby byla vrstva po celé ploše stejně vysoká. Nyní vložte formu do chladničky a dejte zchladnout přes noc.

Druhý den servírujte nakrájený dezert na menší čtverečky, přidejte kopeček šlehačky a čerstvé zahradní ovoce, podávejte se silnou černou kávou nebo čajem.

Laisser un commentaire