Nízkonákladová a snadná pizza z pánve se stala světovým hitem

Pizza je skvělá věc. Tenké křupavé těsto, na něm šťavnatá rajčata, voňavé oregano, táhnoucí se sýr, vypečená slanina a báječné žampiony, kdo by odolal? Udělat pravou pizzu je ale spousta práce a umění, které profesionální pizzaři trénují i několik let. K tomu, abychom si vychutnali domácí pizzu, ale nemusíme být hned profi pizzaři, použít originální receptury a pořizovat si kamennou pec na dřevo. Stačí nám pár oblíbených surovin, obyčejná kamna a větší pánvička s pokličkou. Zaujali jsme vás?

Recept na pizzu z pánve natočil na video legendární kuchař Jamie Oliver a své video umístil na server Youtube.com, kde jej shlédly přes čtyři miliony lidí. Až ji ochutnáte, určitě se do této dobrůtky zamilujete. Naštěstí je velmi snadná i levná, takže si ji můžete dopřávat klidně každý den.

Ingredience na pizzu z pánve:

  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky sýra
  • 2 rajčata
  • sklenice mouky
  • půl sklenice vody
  • rajčatový koncentrát
  • stroužek česneku
  • oregano

Postup přípravy:

Nejprve si připravte těsto.

Do misky nasypejte hladkou mouku, přidejte zbylou vodu a uhněťte těsto. Nejlépe to jde rukama, můžete si ale pomoci i elektrickým hnětačem. Když se vám těsto na ruce či metličky hnětače přestane lepit, nechte ho půl hodinky odstát.

Mezitím, než se těsto uleží, připravte si rajčatovou omáčku na potření korpusu pizzy.

Do mísy dejte jednu polévkovou lžíci rajčatového koncentrátu, tři polévkové lžíce vody, prolisovaný stroužek česneku, lžíci oregana a důkladně promíchejte. Omáčka je připravena.

Zhruba po hodině rozválejte odpočaté těsto na velikost pánve. Můžete jej také vložit dovnitř a vytahat do stran pomocí prstů. Pak těsto v pánvi můžete rovnou nechat, opéká se na suché pánvi. Těsto často kontrolujte. Až jeho okraj zčervená, přetočte placku na druhou stranu.

V tu chvíli ihned hotovou vrchní stranu pomažte omáčkou a navrstvěte na ni plátky šunky, plátky sýra, případně další ingredience podle chuti. Můžou to být plátky žampionů nebo jiných hub, nakrájené proužky papriky, naložené kozí rohy, cibuli či slaninu.

Pak pánev přiklopte pokličkou a pečte, dokud se sýr neroztaví a okraj pizzy nezhnědne. Pak pánev odstavte z plotny a opatrně, abyste pizzu nepotrhali, ji přendejte z pánve na talíř.

Přejeme vám dobrou chuť a dobře se při pečení bavte!

Laisser un commentaire