Lahodný dezert z listového těsta: Buturuga s mandlemi a smetanovým krémem vás oslní svým vzhledem i chutí


Pokud jste neustále zaneprázdnění, určitě vás potěší jednoduchý a hlavně rychlý dezert z listového těsta zvaný buturuga. Je plněný lahodným smetanovým krémem a dozdobený křupavými mandlovými vločkami. Až ochutnáte, budete okouzleni!

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu buturugy?

Před zahájením tvoření dezertu si obstarejte:

  • 750 gramů listového těsta (již hotového a rozváleného)
  • ½ litru smetany ke šlehání (velmi studené)
  • 380 gramů kondenzovaného mléka
  • 150 gramů mandlových vloček

Jak postupovat při přípravě dezertu buturuga?

Začněte tím, že si listové těsto rozprostřete na pečící papír a nakrájíte rádlem na cca 17 stejně širokých pruhů (na šířku obdélníku).

Poté ho dejte péct do trouby na cca 5 až 10 minut při teplotě 200 °C.

Příprava smetanové náplně a kompletace dezertu

Nyní se pusťte do smetanové náplně. V míse si mixérem vyšlehejte do tuhého krému smetanu. Měla by být velmi studená. Poté do ní postupně přilévejte i kondenzované mléko. Hotovou náplň dejte na chvíli do lednice.

Až upečené listové těsto zcela zchladne, můžete začít kompletovat dezert. Na proužky těsta (vyskládané na kousku potravinové fólie) naneste smetanový krém a posypte jej trochou mandlových vloček.

Pomocí fólie zarolujte do rolády. Okraje utěsněte a dejte zákusek chladit do lednice na několik hodin.

Servírování dezertu buturuga

Až bude dezert buturuga řádně ztuhlý a vychlazený, vyjměte jej z lednice, odstraňte potravinovou fólii a povrch potřete zbylým krémem (pokud jej ještě máte). Také lze roládu posypat mandlovými vločkami.

Skvělý však bude zákusek i s čokoládovou polevou. Podávejte pokrájené na stejně silné plátky. Hodit se bude k roládě například šálek kávy nebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť.

Různé variace rolády zvané buturuga

Kromě mandlových vloček můžete k plnění rolády zvolit i čerstvé ovoce typu banány, jahody, třešně, višně, broskve, meruňky i borůvky. Lahodný bude zákusek i posypaný strouhaným kokosem či mletými oříšky.

Laisser un commentaire