Křupavé bramborové placičky se šunkou oceníte na odpolední svačinu i rychlou večeři


Bramborové placičky se šunkou, cibulí a muškátovým oříškem oceníte nejen na svačinu a rychlou večeři, ale také jako chutné občerstvení při společenském posezení s přáteli. Jsou vydatné, křupavé a také velmi šťavnaté.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu bramborových placiček se šunkou?

Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto suroviny:

  • ½ kilogramu brambor
  • 50 gramů hladké mouky
  • 125 gramů šunkového salámu
  • 1 cibuli
  • 5 gramů soli
  • 2 gramy černého mletého pepře
  • 2 gramy mletého muškátového oříšku
  • slunečnicový olej dle potřeby na smažení

Jak postupovat při přípravě bramborových placiček se šunkou?

Začněte nejprve tím, že si oloupete a omyjete brambory. Pak je nahrubo nastrouhejte do velké mísy a smíchejte spolu s jemně nasekanou cibulkou, se solí, s mletým pepřem, mletým muškátovým oříškem, na malé kostičky nakrájenou šunkou a vše zasypte hladkou moukou.

Vytvořte homogenní těsto.

Smažení bramborových placiček se šunkou

Dále si rozpalte v pánvi slunečnicový olej a na něj pokládejte placičky, které jste vytvarovali v ruce.  Ty smažte dozlatova z obou stran. Před servírováním nechte pokrm okapat na papírových utěrkách od přebytečného tuku.

Konzumace bramborových placiček se šunkou

Hotové placičky z brambor a šunky podávejte například s důkladně vychlazeným pivem. Hodit se k nim bude i nakládaná zelenina typu okurky, papriky, cibulky a podobně.

Přejeme vám dobrou chuť.

Různé variace bramborových placiček se šunkou

Pokud vás výše uvedené těstíčko nenadchlo, můžete jej připravit odlišným způsobem. Hodit se budou třeba sušené bylinky typu majoránka, oregano, koriandr či petrželka. Intenzivnější chuť budou mít placky také se sušeným nebo čerstvým lisovaným česnekem. Tak se přiblížíte klasické chuti českých bramboráků. Výtečně vynikne v těstě i tvrdý sýr nastrouhaný nahrubo. Volit můžete mezi goudou, čedarem anebo eidamem.

Laisser un commentaire