Zkuste lahodné karbanátky s přísadou, která není příliš běžná

Karbanátky jsou obvykle brány jako obyčejné jídlo. My si ukážeme, že stačí jedna jediná ingredience a dokážete je povýšit na zcela novou úroveň. Vyzkoušejte pochoutku, která není o tolik náročnější, ale pokud jde o chuť, tak je úplně někde jinde.

Co budete potřebovat?

Aby se vám tyto karbanátky povedly, tak budete pochopitelně potřebovat správné suroviny. Základ je v podstatě běžný, ale také v nich je něco navíc. Podívejte se na vše, co budete potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 6 lžic strouhanky
  • 10 lžic oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Začínáme masem

Jako první si připravte maso. Jak vidíte, tyto karbanátky se nedělají z vepřového, ale z masa drůbežího. Na výběr máte dva postupy. Maso můžete buď klasicky umlít v mlýnku, nebo je tu ještě možnost druhá, kterou je nakrájení na velmi malé kousky.

Vše smíchejte

Když je maso nachystané, dejte ho do mísy a přidejte další ingredience. Tedy vejce, olej a také sůl a pepř. Vznikne hmota, která by měla být lehce lepivá a také by měla lehce držet i svůj tvar. Ta je zárukou, že vám budou držet i karbanátky.

Nyní ještě máslo

Přichází čas na tajnou přísadu, kterou je máslo. To nechte chvíli povolit a změknout a potom ho vmíchejte do vaší masové směsi. Není to sice postup, která by byl zcela běžný, ale až ho vyzkoušíte, tak si můžete být jisti tím, že karbanátky budete milovat.

Nachystejte karbanátky

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Laisser un commentaire