Rychlý a lahodný dort připravený v mikrovlnce. Pečení se již více nemusíte děsit


Dort patří nejen k oslavám, ale také k nedělní kávě. Je proto dobré vědět, jak ho můžeme rychle a jednoduše připravit. 

Ne každá hospodyně ráda peče, ale pokud čekáte příchod návštěvy, na stůl nějaké občerstvení zkrátka patří. Rychlým řešením je dort, který dokážeme během 15 minut připravit v mikrovlnné troubě. Recept nás překvapí nejen svým jednoduchým postupem, ale hlavně výslednou lahodnou chutí, kterou dort má. Pečení nemusí být náročné a trvat hodiny. Pojďme se společně podívat na to, jak si ho ulehčit. 

Potřebné ingredience pečlivě odměříme

Jelikož se jedná o dezert, je zapotřebí být přesní. U hlavního chodu nebo přílohy není zapotřebí se přesně držet receptu, občas můžeme i zaimprovizovat. To ale neplatí o pečení. Právě u sladkých dezertů je nutné se přesně držet množství i použitých ingrediencí. Jedna jediná změna od receptu dokáže celý pokrm zkazit a na konci by na nás nečekala sladká odměna, ale naopak velké zklamání. 

Ne dort z mikrovlnky budeme potřebovat 2 středně velká vejce, 5 polévkových lžic mouky, 1 polévkovou lžíci kakaového prášku, 6 polévkových lžic mléka, 2 polévkové lžíce oleje a 260 gramů cukru. Na dochucení a udržení potřebné konzistence si připravíme sůl, ocet a mandle. Abychom mohli korpus prokládat lahodným krémem, budeme potřebovat ještě 350 mililitrů smetany na šlehání.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Laisser un commentaire