Místo zcela předražené a nebezpečné chemie vložte do toalety tento levný domácí zázrak!

Místo zcela předražené a nebezpečné chemie vložte do toalety tento levný domácí zázrak!

Jakákoli chemie na toaletu, kterou jsem koupila v obchodě, nemohla odpovídat slibovanému výsledku, jak jsem potřebovala. Nyní nekupuji chemikálie, ale používám domácí čistič toalet.

Vodní kámen

Gel prostě vždycky klouzal podél stěn a vůně nebyly to, co slíbily v reklamě – několikrát jsme spláchli a byly úplně prázdné. Můj přítel mi radil, abych vyzkoušela skvělý domácí nápad za pár peněz.
Vše, co potřebujete, je umělý přívěsek, který určitě najdete někde doma, a některé obyčejné přísady.
Po 10 minutách je vše připraveno, stačí přebalit do držáku a zavěsit – bez vodního kamene, voňavá a čistá toaleta. Jsme tři doma, někdy i čtyři, dávka nám vydrží 3-4 týdny.

Potřebujete

  • Závěsné toalety (jedno, do které můžete opakovaně dávat čistič gelů)
  • 100 ml vody
  • 25 až 30 ml tekutého mýdla,
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • 6 čajových lžiček kyseliny citronové
  • Několik kapek esenciálního oleje (ideálně antibakteriální olej z čajovníku, který bojuje proti plísním a virům) nebo několik kapek vonného oleje, v závislosti na tom, který zápach se vám líbí.

Proces

Z toho bude vycházet přibližně 4-5 dávek a jeden vydrží 3-4 týdny.
Jedna dávka má hodnotu necelých 5 korun.

přichystejte si nádobu a vložte jido ni vodu, kyselinu citronovou a škrob, které jsme dříve smíchali odděleně v malém množství studené vody – jinak by se nemusel dost dobře rozpouštět.
Důkladně rozmíchejte a zahřejte. Zahřejte a míchejte, až se kapalina stane gelovitou konzistencí.
Když směs získá požadovanou konzistenci gelu, vyjměte ji z tepla a přidejte barvivo (pokud je to žádoucí), 5 kapek oleje z čajovníku a vůni, kterou milujeme.

Dávkování

Vždycky do držáku namíchám směs společně tekutým mýdlem – ať je klidně přípravek v jedné části a v druhé mýdlo, nebo můžete smíchat.
Někdy mýdlo vůbec nepřidám- je to na vás, jak se rozhodnete. Držák nyní zavěste do mísy a zbytek uložte do plastové lahve. Za pár korun máte perfektní domácí asistentku.