Zapečená kuřecí prsa jsou skvělou rychlovkou, která dokonale chutná

Tento recept na zapečená kuřecí prsa miluje každý, kdo ho zkusil. A to ze dvou hlavních důvodů. Recept je jednoduchý a výsledek je dokonalý. Nyní vás provedeme celým postupem a vy si můžete být jisti, že něco tak dobrého, chutného a dokonalého jste patrně ještě nejedli.

Co budete potřebovat?

Zapečená kuřecí prsa jsou přesně tím druhem jídla, které se připraví jednoduše, takzvaně v jednom pekáči. A také není třeba nijak komplikované ingredience. Aby se vše povedlo, budete potřebovat:

  • 1 velká kuřecí prsa
  • 2 lilky
  • 2 rajčata
  • 200 g sýra
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst zelených bylinek
  • Sůl, pepř a červenou papriku
  • Olej

Nejprve přípravné práce

Jako první si musíte vše připravit. První bude lilek, který nakrájíte na plátky a potom je osolíte. Sůl z nich vytáhne nejenom přebytečnou vodu, ale hlavně vlhkost. Potom je otřete papírovou utěrkou a tím je zelenina nachystaná. Následně ji krátce orestujete a můžete ji poklást na dno vaší zapékací mísy, kde bude tvořit první vrstvu.

Dále připravíte maso. To očistíte, nakrájíte na plátky a potom ho samozřejmě také ochutíte. K tomu použijte směs soli, pepře, červené papriky a prolisovaného česneku. Smíchejte s olejem a v této marinádě nechte odležet. Pokud chcete mít svá zapečená kuřecí prsa chutnější, dejte maso marinovat už den předem.

Vše do zapékací mísy

Základem je již zmíněná vrstva lilku. Na něho následně přidáte to hlavní, tedy marinované maso. Potom přijde zase vrstva zeleniny, tentokrát v podobě na kolečka nakrájených rajčat. Ty poté posypete nasekanými bylinkami dle chuti. Poslední vrstvou bude strouhaný sýr, který rovnoměrně rozhrnete po celém obsahu mísy.

Už jenom do trouby

Poslední krok je velmi jednoduchý. Stačí rozehřát troubu na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě následně svoje jídlo pečte. Postačit by mělo asi 30 minut. Samozřejmě vše kontrolujte a vyndejte, až když jste spokojeni. S tepelnou úpravou, ale i vzhledem sýra. Potom můžete servírovat. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire