Domácí česneková omáčka chutná nejlépe. Příprava je snadná

Pokud hledáte náhradu za klasickou majonézu, nebo třeba unikátní dip, česneková omáčka je správnou volbou. Je pravdou, že různé druhy můžete najít v obchodech, což ale není vždy ta nejlepší cesta, kterou můžeme doporučit. To proto, že tyto omáčky jsou často plné různé chemie a jejich chuť nemusí být taková, jak čekáte. Proto se společně podíváme na recept na tu domácí, která vás stoprocentně uspokojí. Jak na ni?

Ingrediencí je jenom několik

Aby se vám česneková omáčka povedla, budete potřebovat správné ingredience. Na nich vás rozhodně zaujme to, že je jich jenom pár. Konkrétně jsou to tyto:

  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř a petržel dle chuti

Příprava je jednoduchá

Když máte vše potřebné, můžete se pustit do přípravy. Jako první je třeba začít se zajištěním konzistence. Je třeba nachystat si jakousi jíšku, a to tak, že smícháte olej s moukou a vše zahříváte, dokud nevznikne kaše, která má vzhled běžné jíšky na zahuštění. V tu chvíli přilijte vodu. Tolik, aby se vytvořila konzistence, kterou má vaše omáčka mít. Následně chvíli povařte, což eliminuje chuť mouky.

Potom už můžete přidávat ostatní ingredience. Konkrétně je to samozřejmě prolisovaný česnek, dále je to sůl a pepř a samozřejmě bylinky. Vše několikrát promíchejte a vaše česneková omáčka je v tuto chvíli hotová. Samozřejmě po prvním ochutnání ji můžete v budoucnu i doladit, podle vaší chuti. někdo může přidat česnek, jiný ho může ubrat a další může například i experimentovat s tím, jaké použije bylinky.

Teplá, ale i studená

V čem je tato česneková omáčka také unikátní? Není to jenom její velmi dobrá chuť, která může nadchnout. Zapomínat by se nemělo ani na to, že se dá podávat ve dvou variantách. A to jako omáčka teplá, tak i jako omáčka studená. Je na vás, jaké konkrétní využití pro ni budete mít. Až ji však ochutnáte, tak si na kupované varianty patrně nikdy nevzpomenete.

Laisser un commentaire