Buchta z listového těsta, s chutným vanilkovým krémem

Že pečení nemusí být nijak náročné, o tom vás přesvědčí tato buchta z listového těsta. Hodí se jako dezert pro vás ke kávě, ale i jako sladké pohoštění pro návštěvu. Kdo ji ochutná, ten si ji zamiluje. A kdo ji připravuje, ten ocení velkou jednoduchost.

Ingredience? Těch je jenom několik

Tato buchta z listového těsta se skládá ze tří vrstev. A tak si i do tří skupin rozdělíme jednotlivé ingredience. První spodní vrstva je jasná. Tvoří ji listové těsto. Zamiřte pro něho do obchodu a kupte jedno balení. Máte? Pokud ano, nachystejte si ingredience na další vrstvu, v podobě krému. Potřebovat budete:

  • 500 ml mléka
  • 4 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • 10 lžic cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

A potom už zbývá jenom vrstva poslední, kterou je vrstva šlehačky. Tu si také snadno vyrobíte, a to ze 250 mililitrů smetany ke šlehání.

Připravte si krém

Jelikož těsto máte hotové a koupené, můžete se hned pustit do fáze přípravy krému. Jako první nalijte do hrnce mléko a přidejte k němu ostatní suroviny kromě mouky. Vše důkladně promíchejte a začněte zahřívat. Nyní přidejte i mouku a přiveďte k varu. Jakmile se základ na krém začne vařit, tak snižte plamen. Za stálého míchání vařte po dobu, dokud krém nebude mít požadovanou hustou konzistenci. Poté je hotový.

Upečte těsto

Když krém chladne, můžete se pustit do přípravy těsta. To je hotové, takže ho jenom rozválíte na dvě části. Jedna bude spodní, druhá bude vrchní. Obě vrstvy pečte samostatně v troubě, na plechu s pečicím papírem, který eliminuje připalování.

Ušlehejte šlehačku

Vaše buchta z listového těsta se neobejde ještě bez jedné vrstvy, kterou je ta šlehačková. Vezměte smetanu a začněte ji pomocí mixéru šlehat. V případě zájmu je možné použít jak cukr, tak i ztužovač šlehačky.

Už jenom vrstvit

Přípravy jsou hotové a tak už vám zbývá jenom samotné vrstvení. Základem bude jedna část těsta, na kterou nanesete váš vanilkový krém. Na ten poté nanesete vrstvu šlehačky a na tu přijde druhá vrstva těsta. A je hotovo. Potom ještě dejte váš dezert na chvíli vychladit do lednice a potom můžete servírovat. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire