Nakládaný bůček připravíte bez složitostí. A chutná skvěle

Nakládaný bůček si můžete buď koupit v obchodě, nebo si ho můžete připravit sami. Že to jde bez složitostí, vám ukáže tento recept. Stačí jenom několik ingrediencí, jenom jednoduchý postup a vznikne pochoutka, kterou musí mít rád každý milovník masa. Přesvědčte se sami.

Co budete potřebovat?

Ingredience jsou základ u každého receptu a tento není výjimkou. Aby se váš nakládaný bůček povedl, nezapomeňte ani na jednu ingredienci z tohoto výpisu:

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 1 lžíce soli
  • ½ lžíce cukru
  • 1 litr vody
  • Černý pepř
  • Bobkový list
  • Česnek

Začněte s přípravou

Jako první si připravte nálev na váš nakládaný bůček. Vezměte vodu a dejte do ní cukr, sůl a také pepř a bobkový list. Toto koření použijte dle chuti. Následně vodu přiveďte k varu, nechte chvíli provařit a potom vypněte sporák. Následně vodu nechte postupně a také pomalu chladnout, až na pokojovou teplotu.

Přidejte maso

Když má nálev potřebnou chladnou teplotu, přidejte k němu také maso. Tedy očištěný, omytý a v případě potřeby i na menší kousky nakrájený bůček. Ten vložte přímo do vody s nálevem. Dále k němu přidejte také nasekaný česnek. I tady platí, že jeho množství určuje především vaše chuť.

Takto nechte váš bůček uležet. První den ho nechte stát při pokojové teplotě. Druhý den by měl být celou dobu v lednici. Až třetí den je naložený tak, jak by měl být a v podstatě připravený ke konzumaci.

Nechte oschnout a nakrájejte

Když uplynou dva dny, po které nakládaný bůček chystáte, tak se můžete pustit do jeho finální přípravy. Nejprve ho vyndejte a nechte ho oschnout. Potom ho dosušte papírovou utěrkou, která vytáhne i přebytečnou sůl. Následně už ho stačí jenom nakrájet na velmi tenké plátky a ochutnat. Uvidíte, že takto lahodný nakládaný bůček jste dlouho nejedli. A s čím ho podávat? Je skvělý jenom tak samotný, ale nic nezkazíte ani, když k němu přikousnete čerstvý křupavý chleba.

Laisser un commentaire