Kuřecí salát je tak snadný, že ho zvládne připravit i dítě

Saláty nejsou určené jenom vegetariánům a veganům. Tento kuřecí salát je vhodný i pro toho, kdo se nedokáže obejít bez masa. Jste to právě vy? Tak se podívejte na recept na pochoutku, která vás dokáže zaujmout několika klady. Jedná se o salát, který skvěle chutná – a to i díky použití masa. Jde o salát, který obsahuje jenom pár ingrediencí. A jeho příprava je natolik snadná, že ho klidně připraví i malé dítě. Pokud nevěříte, podívejte se s námi na recept na tuto unikátní pochoutku.

Jenom pár běžných ingrediencí

Aby se vám kuřecí salát povedl a abyste vytvořili skutečnou pochoutku, bude nezbytné mít k ruce ty správné ingredience. Už při prvním pohledu zjistíte, že se jedná o věci zcela běžné, které jistě budete mít doma. Potřebovat budete toto:

  • 300 g vařených kuřecích prsou
  • 4 okurky
  • 4 vejce
  • 250 g šunky
  • 3 rajčata
  • 50 g sýra
  • Majonéza dle potřeby
  • Zelené bylinky dle chuti

Všechno nakrájejte

Jednodušší příprava jídla snad ani neexistuje. Jak tento kuřecí salát vzniká? Vezmete jednotlivé ingredience a začnete je krájet na mešní kousky. Krájejte kuřecí maso, okurky, dále vařená vajíčka, rajčata a také sýr. Vše následně zamíří do misky, kam přidejte ještě nasekané bylinky, podle vaší chuti.

Vše propojte

Když máte ingredience připraveny v misce, tak je můžete propojit v jednu hmotu, tedy v jednu směs. Na to budete potřebovat majonézu. Pokud chcete trochu zdravější variantu, použijte bílý jogurt. My však uvádíme, že verze s majonézou je lepší. Použijte ji podle potřeby a vše důkladně promíchejte, v jednotnou směs.

Nechte odležet

Když je váš kuřecí salát hotový, tak ho doporučujeme nechat ještě chvíli odležet, aby se jednotlivé ingredience lépe propojily. Budete překvapeni, co s ním hodina v lednici udělá a jak dokáže pozitivně změnit jeho chuť. Potom už ho můžete konečně ochutnat a to nejlépe s čerstvým pečivem. To je ta pravá příloha, kterou budete milovat.

Laisser un commentaire