Vafle na způsob palačinek. Stačí těsto a hlubší pánev

Na vafle nemusí být potřeba vaflovač. Dají se připravit i v pánvičce, podobně jako klasické palačinky. Naučíme vás správný postup. Až ho vyzkoušíte, zjistíte, že koupě klasického přístroje je zcela zbytečná, když vám stačí to, co máte doma. Jako na to? Provedeme vás kompletním postupem přípravy od ingrediencí, až po finální servírování.

Co si na vafle z pánve připravit?

Žádný recept se neobejde bez výčtu potřebných ingrediencí a náš samozřejmě není v tomto směru jakoukoliv výjimkou. Potřebovat budete toto:

  • 200 g mouky
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • 150 g cukru
  • ½ lžičky vanilkového cukru
  • 1 špetku soli

Těsto chystejte postupně

Na vafle budete potřebovat těsto správné konzistence. To by se proto mělo připravovat postupně. Jako první do mísy zamíří vejce a cukr a vše se kuchyňským mixérem důkladně promixuje. Jakmile vznikne směs podobná pěně, přidává se také roztavené máslo a dále mléko. Stále nevypínejte mixér a vše důkladně šlehejte.

Do této hmoty můžete postupně přidávat i zbývající ingredience, opět postupně, aby se důkladně promíchaly a aby těsto na vafle nemělo hrudky. Takto ho promíchejte do nadýchané krémové konzistence a máte hotovo.

Nyní na pánev

Následuje ta v podstatě nejtěžší fáze. Když je těsto hotové, důkladně si předehřejte pánev. Jakmile je horká, vezměte naběračku, naberte trochu těsta a to rychle nalijte do pánve a nechte ho rozlít do krajů. Na rozdíl od palačinek nepečte dlouho. Stačí pár sekund. Potom těsto rychle otočte, opečte pár sekund z druhé strany a můžete vyndávat.

Pamatujte, že děláte vafle, ne palačinky. Po vyndání z pánve, kdy je těsto ještě měkké a vláčné, ho rychle zarolujte do kulatého tvaru a zajistěte, aby se nerozbalilo. Když ztuhne, bude tento tvar držet bez problémů. Ten je tím, jaký chcete dosáhnout.

Můžete servírovat

Když mát hotové všechny vafle, tak je můžete také naservírovat. A to není nic složitého. Ještě před tím je samozřejmě naplňte. Zde záleží jenom na vaší chuti. Může se jednat o světlou nebo tmavou šlehačku, marmeládu, různé krémy, nebo cokoliv dalšího vás napadne. V tomto ohledu se u našeho receptu fantazii meze nekladou.

Laisser un commentaire