Vlastnoručně vyrobený lustr vás okouzlí svým vzhledem i jednoduchostí

Pakliže jste nadšeným a šikovným domácím kutilem a máte rádi jakékoliv výtvarné manuální činnosti, máme pro vás nyní perfektní nápad na lustr. Jeho výroba je skvělá možnost, jak se zabavit například při deštivých a chmurných letních dnech. Výsledkem budete skutečně překvapeni. Vyrobte si nové fascinující osvětlení například do ložnice, nebo obývacího pokoje úplně sami. Je to velice snadné a rychlé. Přidanou hodnotou je i to, že ušetříte za koupi drahých podobně vyráběných produktů.

Co budete potřebovat na vlastnoručně vyrobený lustr?

Než se pustíte do kreativní činnosti, připravte si tyto pomůcky:

  • lékařskou bílou vazelínu
  • obyčejný pevný provázek na balíky, nebo přízi z bavlny, či akrylu
  • kulatý míč nebo balon, který lze snadno vyfouknout
  • kvalitní lepidlo (nejvhodnější je to na tapety)

Jak postupovat při výrobě?

Pevný provázek nebo bavlněnou přízi namáčejte postupně do lepidla na tapety. Na jeho aplikaci můžete použít i širší štětec. Vezměte si k ruce balon, nebo kulatý míč, který lze vyfouknout a namažte ho celý vazelínou. Pak obmotávejte přízi namočenou do lepidla okolo míče a pevně utahujte. Takto obmotejte hustě celou jeho plochu. Nechte však na vrchu balonu neomotanou oblast o průměru asi deset centimetrů, ta bude sloužit k vyjmutí vyfouklého míče.

Pak nechte přízi zaschnout asi šest hodin, nejlépe ale do druhého dne. Když bude namotaný provázek suchý, přijde na řadu vyfouknutí míče uvnitř. Posléze jej opatrně vyjměte. Bavlněná příze, nebo provázek by měl díky lepidlu držet tvar. Pak už jen do svého nového krásného lustru umístíte osvětlení a můžete se kochat svým vlastním kreativním výtvorem. Možné je samozřejmě takto udělat více koulí a sestavit z nich větší lustr.

Lustr si taktéž můžete sladit podle výběru barvy bavlněné příze s interiérem. Je to na vaší fantazii. Tento způsob je velice jednoduchý a zvládnou ho i děti, které se činností dobře zabaví.

Fotografie: Youtube

Laisser un commentaire