Dort z listového těsta, který zvládne i začátečník během chvíle

Kdykoliv chcete upéct něco rychlého a chutného, je dobrou volbou tento dort z listového těsta. Až ho vyzkoušíte, budete ho milovat. Jak proto, že je snadný na přípravu, tak i proto, že je velmi chutný. O tom se snadno přesvědčíte.

Ingrediencí je jenom několik

Že je dort z listového těsta jednoduchý, to budete vědět hned, jak dáte dohromady potřebné ingredience. Těch je jenom pár a konkrétně se jedná o tyto:

  • 500 g listového těsta
  • 200 g marmelády
  • 500 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 50 g škrobu

Začnete přípravou krému

Těsto máte hotové, jelikož to už se dá koupit v mraženém stavu, sloužící k upečení. A tak tento recept začínáme přípravou smetanové náplně. I ta vás překvapí tím, jak snadné to může být. Jako první zahřívejte mléko, dokud ho nepřivedete k varu.

Potom do horkého mléka přidejte ostatní ingredience. Nejprve v něm rozpusťte cukr a potom do něho také přidejte škrob. Vše zamíchejte, až vznikne hustá krémovitá hmota. Potom nechte vychladnout.

Upečte listové těsto

Na dort z listového těsta budete potřebovat dva kusy, proto těsto rozdělte na dva díly, vyválejte z nich obdélníkové tvary a lehce do nich píchejte vidličkou.

Těsto také lehce nakrojte nožem na obdélníky. Díky tomu bude při pečení lépe držet tvar a usnadníte si i následné porcování.

Potom každou část těsta vložte do trouby. Pečte na plechu s pečicím papírem při teplotě 180 stupňů asi 20 minut. Těsto by mělo mít krásnou zlatavou barvu.

Můžete kompletovat

Vezměte spodní část těsta a položte ho na podnos. Potřete ho důkladně marmeládou, až do krajů. Potom vezměte našlehané mléko, které začněte aplikovat na vrstvu marmelády. Můžete ho namazat, nebo aplikovat ozdobně.

Na závěr už stačí přiklopit druhou část těsta. Váš dort je v tu chvíli hotový. Stačí ho jenom ocukrovat, naporcovat a už můžete chutnat, o jak velkou lahodu se jedná. A přitom stačilo pár věcí a vše bylo hotové tak rychle.

Laisser un commentaire