Plněná rajčata, kde místo sýru použijete vejce

Vždy je dělala se sýrem, ale jelikož ho neměla po ruce, zkusila variantu jinou. A vznikla plněná rajčata s vejci, která chutnala skvěle. Pokud je chcete vyzkoušet i vy, náš recept vás provede všemi fázemi, které budou potřeba. Od ingrediencí, až po postup přípravy.

Co budete potřebovat?

Chcete si připravit plněná rajčata? Pokud ano, podívejte se nejprve na seznam ingrediencí, bez kterých se neobjedete. Už na nich uvidíte, jak je toto jídlo jednoduché. I díky tomu může recept vyzkoušet i začátečník. Potřebovat budete:

  • 4 ks rajčat
  • 4 vejce
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř dle chuti

Připravte si rajčata

Jako první si připravíte tuto zeleninu. Vezměte si nůž a potom jím vyřízněte trychtýřovitý tvar v horní části. Potom vezměte lžíci a pomocí ní dužinu z rajčete postupně vydlabejte. Tak, aby rajče bylo ve svém středu dokonale prázdné. Dužinu můžete využít třeba do rajčatové omáčky na těstoviny.

Připravte vejce

Když máte připravena rajčata, můžete si připravit i vajíčka. Ta rozklepněte do mísy a důkladně vyšlehejte. Potom je nalévejte do připravených rajčat. Do každého rajčete by se mělo nalít zhruba jedno celé vajíčko. A to až po jeho okraj, aby bylo rajče plné.

Dejte péct

Nyní každé rajče zabalte opatrně do alobalu tak, aby se nekácelo a aby se vajíčko nevylilo. Celé ho zabalte a dejte ho do zapékací mísy. Poté vložte do trouby rozehřáté na teplotu asi 220 stupňů a pečte 15 minut. Po této době odkryjte vršek alobalu, na každé vejce dejte kousek másla a dejte do trouby dopéct na 5 minut.

Můžete servírovat

Po upečení jsou vaše pečená rajčata hotová. Opatrně je vyndejte, ať se nespálíte a můžete je servírovat. Jsou skvělou dobrotou například s čerstvým bílým chlebem, nebo s jakýmkoliv jiným měkkým pečivem. A kdy je nejlepší doba k tomu je jíst? Mohou být chutnou svačinkou, tak i skvělou rychlou a teplou večeří, kterou zvládne připravit každý.

Laisser un commentaire