Domácí karbanátky, které obsahují i kousek kuřecího masa

Klasický recept na karbanátky jistě znáte. My však tuto známou pochoutku z vepřového masa ještě něčím vylepšíme. Masem drůbežím. Že tato kombinace není možná? Ukážeme vám, že možná je. A že je také velmi chutná. Stačí mít ty pravé ingredience a vědět jak na to.

Nachystejte si vše potřebné

Aby se vám naše netradiční karbanátky povedly, je třeba mít po ruce všechny nezbytné ingredience. Jde o zcela běžný základ, který je doplněný známým drůbežím masem. Konkrétně si nachystejte:

  • 1 kg vepřového masa
  • 2 kuřecí prsa
  • 300 g cibule
  • 150 ml vody
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Strouhanku dle potřeby

Připravte si maso

Jako první je třeba připravit si maso. Buď můžete koupit již hotové namleté, nebo můžete koupit vcelku. Určitě doporučujeme spíše libovější druhy.

Pokud maso namleté není, tak ho postupně dávejte do mlýnku. Umelte vepřové, umelte kuřecí a dále umelte také cibuli, nakrájenou na kousky.

Vše dochuťte

Také je třeba své karbanátky, tedy směs na ně dochutit. Přidejte sůl a pepř a vše důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozmísilo s celým obsahem.

Vytvořte požadovanou konzistenci

Nyní je třeba vše jenom míchat. Postupně přidávejte také studenou vodu, která pomůže vytvořit požadovanou konzistenci, ze které půjde vytvářet karbanátky velmi jednoduše.

Připravte karbanátky

Nyní už stačí jenom kousek těsta, ze kterého v dlani vypracujete karbanátky. Buď se může jednat o klasický tvar puku, nebo můžete připravit i tvar podobný čevabčiči.

Když máte karbanátek vytvořený, tak ho ještě obalte v dostatku strouhanky, která následně při smažení dodá jídlu zajímavou krustu.

Smažte na pánvi

Správně by se měly karbanátky smažit na pánvi a tak se snažte tento správný postup také dodržet. Do pánve dejte trochu oleje a karbanátky vložte.

Smažit byste je měly pokud možno dostatečně dlouho, aby byly prosmažené i v jejich středu. Také jim díky smažení dodáte požadovaný vzhled. A když jsou hrotové, můžete ochutnat.

Laisser un commentaire