Jednoduché karbanátky, které zvládne i začátečník

Kdo se chce naučit vařit, měl by si vybírat různá snadná jídla. Mezi taková patří i tyto karbanátky, na které se podíváme společně. Jsou vhodným receptem i pro začátečníky, nebo pro toho, kdo hledá recept na opravdovou rychlovku

Ingredience jsou jednoduché

Že jsou karbanátky opravdu jednoduchým jídlem, to potvrzuje také seznam ingrediencí. Pokud si je chcete připravit a chcete, aby se vám povedli, je třeba si nachystat toto:

  • 2 kg vepřového masa
  • 1 cibuli
  • 1 vejce
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžičku pepře
  • 1 hrst zelených bylinek
  • Olej dle potřeby
  • Mouku dle potřeby

Maso je základem

Začínáme masem. Pokud ho nemáte namleté, tak ho umelte. Stejně tak i cibuli. Pokud už mleté maso máte, tak stačí cibuli jemně nasekat. Vše vložte do hluboké mísy a přidejte zelené bylinky dle chuti.

Potom můžete přidávat veškeré další ingredience, které jsou na masový základ potřeba. Vznikne směs, která bude jak dobře dochucená, tak bude mít i požadovanou konzistenci.

Nachystejte karbanátky

Když je maso připraveno, můžete z něho začít tvarovat jednotlivé karbanátky. Snažte se pokud možno o stejné a rovnoměrné tvary, ale zase až tak výrazně na tom nezáleží.

Potom mohou karbanátky zamířit do pánve s trochou rozpáleného oleje. Smažte je několik minut z každé strany, dokud nemají jak zlatavou kůrku, tak dokud nejsou tepelně upraveny i ve svém středu.

Co k nim? Nakládanou cibuli

A abyste karbanátky nejedli jenom tak samotné, dejte si k nim nakládanou cibuli. Na tu budete potřebovat klasickou žlutou cibuli, kopr, trochu octu a trochu vody. Základem je nakrájet cibuli na kolečka, rozebrat na vrstvy, přidat na sekaný kopr a zamíchat se zálivkou z vody a trochy octa.

Potom můžete nakládanou cibuli naservírovat společně s vašimi karbanátky. Uvidíte, že tato kombinace chutná nejlépe. K tomu už jenom kousek čerstvého chleba a už si můžete pochutnávat na rychlém a dobrém jídle, které zasytí každého. A zvládnou ho i začátečníci.

Laisser un commentaire