Palačinky s mákem vás přesvědčí, že to jde i bez marmelády

V kuchyni může vznikat celá řada netradičních receptů a palačinky s mákem mezi ně stoprocentně patří. A to je dobře. Jde totiž o netradiční, ale rozhodně velmi zajímavé jídlo, které vás svou chutí ohromí. Kdo v kuchyni celkově rád experimentuje, ten by se neměl bát a měl by daný pokrm zkusit.

Co budete potřebovat?

Žádných složitostí se nebojte. Pokud umíte klasiku, tak palačinky s mákem jistě zvládnete také. Aby se vám povedly, je třeba mít po ruce ingredience. Konkrétně se jedná o tyto:

  • 3 vejce
  • 150 ml vody
  • 250 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 3 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • 25 g máku
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Nejprve je tu těsto

Začínáme standardně těstem. Potřebovat na něho budete nejprve hlubší mísu, do které nalijete vodu, potom vajíčku a vše důkladně rozšleháte.

Když je směs připravená, tak se do ní může přidat další ingredience. Konkrétně je to mouka, která by měla být pokud možno dostatečně prosátá. Přisypávejte ji postupně a vše míchejte.

Pokračovat můžete dále a do směsi, tedy do základu těsta přidejte také mléko. Nemělo by být úplně ledové, jelikož vhodné je použít mléko pokojové teploty, nebo mléko lehce vlahé.

Potom už se postupně přidá také trocha oleje a vše se důkladně promíchá, díky čemuž vznikne hotové těsto na palačinky. To nechte chvíli odpočnout a můžete jít na to.

Nyní na pánev

Když je těsto připraveno, můžete ho nalít na pánev. Mělo by se rozlít po celé pánvi a zároveň je vhodné, aby bylo velmi tenké. V tuto chvíli také základ vaší palačinky posypte dostatečně mákem. Smažte z jedné, potom z druhé strany a následně dejte palačinku s mákem na talíř. A stejně pokračujte u ostatních, dokud nespotřebujete veškeré těsto, které máte.

Výsledkem bude skvělé jídlo, které nejenom zajímavě chutná, ale díky máku, který je součástí těsta, také zajímavě vypadá. Přejeme vám dobrou chuť, ať už je budete snídat, večeřet, nebo si je dáte jenom jako svačinku během dne.

Laisser un commentaire