Koláč, který připravíte za pár minut, můžete podávat i samotný

Nejenom, že tento koláč může posloužit jako samostatné chutné pohoštění. Může být i základem pro různé dezerty. Je nejenom chutný a zajímavý, ale je také jednoduchý pokud jde o jeho přípravu. Jak na ni? Ukážeme vám to.

Připravte si ingredience

Aby se vám tento jednoduchý a rychlý koláč povedl, budete potřebovat správné ingredience. Jak asi tušíte, ani tady není nic složité. Stačí vám toto:

  • 250 ml kefíru
  • 200 g krupice
  • 200 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 140 g mouky
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva

Vše smíchejte v míse

Žádné složité těsto, žádné náročné technologické postupy. Jakmile máte všechny potřebné ingredience po ruce, tak je přesuňte do dostatečně velké mísy a můžete je začít míchat dohromady. Buď to lze ručně, nebo můžete samozřejmě použít také kuchyňského robota. Je to jenom na vás, pro jakou cestu se rozhodnete.

Těsto nalijte do plechu nebo jiné formy

Těsto bude mít mírně tekutou konzistenci a tak ho nalijte buď do hlubšího plechu, nebo ho naopak můžete nalít do skleněné formy. Když je na místě, nechte chvíli stát, aby se postupně dostalo i do krajů a na povrchu se zarovnalo. Jedině tak bude váš koláč všude stejně vysoký.

Vložte do trouby

Vše je připraveno k tomu, abyste plech s těstem vložili do trouby. Ta by měla být rozpálená na teplotu 180 stupňů Celsia, což je klasika. Při této teplotě doporučujeme péct po dobu 35 až 40 minut. Špejlí můžete zkusit, zda je těsto správně udělané.

Vyndejte a vyklopte

Když čas uplyne, můžete dort vyndat z trouby. Nechte ho chvíli chladnout a potom ho vyklopte. V tu chvíli máte hotovo. Jak vidíte, nebylo to nic složitého a postup zvládne i začátečník.

Co dále?

Možností je celá řada. Můžete samozřejmě vzít nůž a pustit se do krájení. I takto samotný je tento dezert velmi chutný a je také vláčný.

Pokud chcete, můžete se však pustit do různých inovací. Dá se třeba posypat cukrem, stejně tak ho můžete polít čokoládovou polevou, nebo se dá vylepšit šlehačkou, ale i krémem. Toto všechno už je jenom na vás.

Laisser un commentaire