Čokoládový dort bez pečení zvládne i úplný začátečník

Čokoládový dort může být buď složitý, nebo může být jednoduchý. My se podíváme na variantu druhou. Tu zvládne i začátečník. Jednoduchost je kromě jiného dána také tím, že jídlo zvládnete udělat i bez pečení. Už to ukazuje na to, že si s dezertem musí poradit každý.

Co budete potřebovat?

Na tento nepečený čokoládový dort je potřeba jenom několik málo ingrediencí, které snadno seženete. Konkrétně jde o tyto, v předepsaném množství:

  • 50 g moučkového cukru
  • 150 ml oleje
  • 30 g sušeného mléka
  • 100 g mletého másla
  • 50 g hořké čokolády
  • Sušenky dle chuti a potřeby

Nachystejte si čokoládu

Na čokoládový dort budete pochopitelně potřebovat čokoládu. Ta zde slouží jako jakýsi náhrada krému. Potřebovat na ní budete všechny ingredience kromě sušenek. Ty dáte do nádoby, vezmete tyčový mixér a začnete tvořit požadovanou homogenní čokoládovou hmotu. A je to.

Čokoládová hmota by měla mít nejenom jednotnou konzistenci, ale měla by být také pevná. Nezapomeňte jí také ochutnat. O v tomto směru vám musí vyhovovat.

Jdeme na čokoládový dort

Co budete připravovat dále? Už nic, jelikož to hlavní máte za sebou. Nyní vezměte trochu čokolády a mázněte jí na podnos, aby se spodní část dortu neklouzala.

Dále dejte na podnos první vrstvu sušenek. A potom trochu čokolády, kterou pomocí špachtle na sušenky jednoduše rozetřete v dostatečné vrstvě.

A pokračujte dále. Opět přijde vrstva sušenek a zase vrstva čokolády. A to do té doby, dokud vám nedojdou obě ingredience, které jsou základem vašeho dortu.

Důkladně ho potřete

Je to přece čokoládový dort a tak ho čokoládovým krémem důkladně potřete. Jak na jeho horní čísti, tak nezapomínejte ano na boky

Nemusíte se být horní číst dortu i zajímavě vylepšit. Jak zajímavě vypadajícími rýhami v čokoládě, tak pomocí ovoce, které má hlavně dekorativní funkci.

Můžete servírovat

Na první pohled skutečně není vidět, že je tento čokoládový dort vytvořen ze sušenek. Po naservírování už ano. Ale komu by to vadilo, když je tak lahodný?

Laisser un commentaire