Tvarohový koláč s jablky je svěžím dezertem plný proteinů

Tvaroh má mnoho různých využití. Tento tvarohový koláč s jablky vám ukáže jedno z těch zaručeně nejlepších. Nejenom, že vám bude chutnat. On vás nadchne také svou jemností, svou vláčností, nebo i tím, že je dobrým zdrojem bílkovin. Chcete ho vyzkoušet? Pokud ano, jdeme na to.

Co bude třeba?

Nic zvláštního. Tedy rozhodně nic, co byste neměli doma, nebo co by se nedalo sehnat v nejbližším obchodě. Konkrétně to bude toto:

  • 2 jablka
  • 6 vajec
  • 250 g cukru
  • 200 g másla
  • 400 g tvarohu
  • 450 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva

Připravte si těsto

I tady vše začíná těstem. U něho dodržte správný technologický postup. Začíná se vejci, které vyšleháte společně s cukrem. Kuchyňský mixér bude v tu chvíli nezbytným pomocníkem.

Když získáte základní směs, tak se můžete pustit do přidávání dalších ingrediencí. Sem patří třeba máslo, které nejprve rozpustíte v hrnci na sporáku. Potom promícháte s vaječnou směsí a přidáváte další a další ingredience, kromě jablek.

Mouku je vhodné přidávat nejenom postupně, ale je vhodné ji přidávat také prosátou. Eliminujete tak výskyt hrudek a vaše těsto může být i podstatně vláčnější.

Nalijte do formy

Těsto na tvarohový koláč máte hotové a tak ho můžete nalít do klasické dortové kulaté formy. Několikrát s ní zatřeste, aby se dostalo k okrajům a vyrovnalo se na povrchu.

Když je těsto ve formě, je čas na jablka. Z nich vykrojte jádřinec a potom je nakrájejte takzvaně na měsíčky. A rozhodně je neloupejte. Tyto kousky jablek následně vyložte na připravené těsto.

Za 40 minut bude hotovo

Když máte rozehřátou troubu na teplotu 180 stupňů Celsia, tak se můžete pustit do posledního kroku. Tím je pečení. V troubě svůj tvarohový koláč s jablky pečte po dobu asi 40 minut.

Po vyndání z trouby nechte chvíli chladnout a potom vyndejte z formy. Potom už stačí pro ozdobu posypat moučkovým cukrem a v tuto chvíli jste připraveni také k servírování. Dobrou chuť.

Laisser un commentaire