Vepřové řízky bez strouhanky jsou jednodušší a také chutnější

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by chutnaly vepřové řízky, pokud byste na trojobal nepoužili strouhanku? Mnohem lépe. Tento recept vám to potvrdí. Pokud jste milovníkem řízků a zároveň v kuchyni rádi experimentujete, tak doporučujeme právě toto jídlo. Získá si vás nejenom chutí, ale pochopitelně i jednodušší přípravou.

Jaké ingredience si nachystat?

Už dobře víte, co potřebovat nebudete. Je to strouhanka. Co ale na vepřové řízky budete potřebovat bezpodmínečně? Zde je výpis jednotlivých ingrediencí, bez kterých se obejít nelze.

  • Vepřové maso
  • Vejce
  • Pšeničná mouka
  • Granulovaný česnek
  • Sůl
  • Sádlo nebo olej

Připravte si maso

Na vepřové řízky je základem maso. Pokud máte raději libovější, tak vám stoprocentně doporučujeme kotletu. Pokud máte raději šťavnatější varianty, neuděláte chybu z krkovicí. Základem je maso nakrájet na plátky a potom naklepat tak, aby vaše řízky byly dostatečně velké a aby byly také správně tenké.

Když je maso nachystané, tak ho musíme ochutit. Z obou stran vaše řízky posolte a poté také potřete granulovaným česnekem. V případě zájmu je možné použít i česnek čerstvý, ale pozor na to, že je silnější než granulovaná verze.

Jdeme obalovat

Když je maso nachystáno, tak ho můžete začít obalovat. A začíná se klasicky. Jako první maso obalíte v mouce a potom ho přesunete do rozšlehaného vajíčka. A potom? Strouhanku nemáte, takže ho dáte znovu do mouky, následně znovu do vajíčka a nakonec opět mouka. Díky tomu se vám na povrchu řízků vytvoří jakési těstíčko. Stejným způsobem postupujte i u všech ostatních plátků vašeho masa.

Můžete smažit

Správné vepřové řízky se pochopitelně smaží na pánvi. To je ta nejlepší příprava. Použít můžete buď olej, nebo ještě lépe sádlo. Jakmile je tuk ohřátý a horká, můžete do něho vkládat jednotlivé řízky. Ty smažte několik minut z každé strany. Potom je vyjměte, nechte chvíli okapat a servírujte. Příloha je klasická, a to buď v podobě brambor, nebo bramborové kaše. A když vám nějaké zbydou, přijdou vhod s chlebem a kyselou okurkou.

Laisser un commentaire