Třešňový dort je rychlý, chutný a příjemně vláčný

Třešňový dort je známou klasikou. S naším receptem se přesvědčíte o tom, že jde o nejjednodušší moučník, jaký jste kdy dělali. Postup přípravy není nijak složitý. A až jídlo ochutnáte, garantujeme vám, že se do něho zamilujete.

Připravte ingredience

Aby se vám třešňový dort povedl, je třeba mít všechny potřebné ingredience. O jaké se jedná? Zde je jejich kompletní výčet.

  • 320 g mouky
  • 200 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 120 ml oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 10 g vanilkového cukru
  • Třešně dle potřeby
  • Moučkový cukr na ozdobu

Připravujeme těsto

Jako první si připravujeme těsto. A to je snazší, než si jenom myslíte. Kromě třešní stačí dát veškeré ingredience do mísy. Nejprve je promíchejte lžící nebo vařečkou a potom se můžete pustit do míchání pomocí kuchyňského mixéru. Ten zajití jak to, že se všechny ingredience dokonale propojí, tak zajistí i to, že těsto na třešňový dort bude díky otáčkám mixéru dokonale nadýchané.

Nalijte ho do formy

Jak vidíte, těsto na třešňový dort má spíše tekutou konzistenci, a tak ho není nutné náročně ručně zpracovávat, nebo válet. Stačí ho nalít do dortové formy. Nejlepší je klasická kulatá dortová forma, kterou byste měli ještě před tím vyložit pečicím papírem, aby se těsto během pečení nepřipalovalo, ale aby ani nevytékalo ven z formy.

Připravte si třešně

Když je těsto nalité ve formě, tak si připravte třešně. Jejich použití je velmi jednoduché. Důležité je jejich vypeckování a potom už je můžete jednu po druhé házet do vašeho těsta. Souměrnost není třeba. Prostě je všechny dejte na povrch těsta do vaší formy.

A konečně do trouby

Vše je připraveno k tomu, abyste svůj třešňový dort upekli. K tomu bude potřeba rozehřát si troubu na teplotu 165 stupňů. Tedy méně, než je obvyklé. Při této teplotě následně pečete po dobu 45 až 55 minut, dokud váš dezert nebude hotový.

Vyndejte a servírujte

Když je upečeno, tak dort společně s formou vyndejte. Následně ho nechte vychladnout a poté ho vyndejte z formy. I to půjde díky pečicímu papíru velmi jednoduše.

Potom už stačí jenom moučkový cukr, kterým váš dort posypete a je hotový. Vezměte do ruky nůž, kousek si ukrojte a můžete ochutnat. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire