Mléčná omeleta je pochoutkou, kterou musí vyzkoušet každý

Že jste o jídle, kterým je mléčná omeleta ještě nikdy neslyšeli? Tak je nejvyšší čas si ho připravit a naučit se ho, protože jde o skvělou pochoutku. Takovou, která je jednoduchá, která je také báječně chutná a která zaujme i tím, že jde o jídlo v podstatě dietní. Zaujalo vás? Tak pojďme na něj.

Co budete potřebovat?

Že je mléčná omeleta opravdu jednoduchým jídlem zjistíte už ve chvíli, kdy si budete chystat jednotlivé ingredience. Jsou totiž jenom 4 a konkrétně budete potřebovat toto:

  • 10 vajec
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 lžičku soli
  • 100 g másla

Začněte s přípravou

Postup, který mléčná omeleta vyžaduje je velmi jednoduchá. Stačí hlubší mísa, kdo které nalijete mléko a potom přidáte sůl, kterou rozpustíte.

Potom můžete začít s přidáváním jednotlivých vajíček a vše začnete míchat. Buď ručně, nebo si lze ulehčit práci a použít kuchyňský mixér, který pomůže vytvořit nadýchanou konzistenci.

Nachystejte si formu

Můžete použít buď kulatou formu na pečení, nebo můžete využít také hlubokou pánev, ale hodí se i hrnec. Nyní použijte máslo a svou formu důkladně vymažte, čímž zabráníte připalování.

Jakmile je vaše forma připravena, nalijte do ní vaše těsto. A té všechno, které máte k dispozici. To by mělo zabrat asi ¾ formy.

Nechte těsto ve formě chvíli odpočinout a občas s formou zaklepejte. To proto, aby se na povrch dostaly vzduchové bubliny a vše bylo konzistentní.

Vložte do trouby

Sice je možná příprava mléčné omelety i na sporáku, ale je lepší ji dát do trouby. Tu předehřejte na 200 stupňů Celsia a formu do ní vložte.

Doba pečení není nijak dlouhá, jelikož při této teplotě plně stačí, když budete péct po dobu asi 30 minut. Následně bude vaše mléčná omeleta hotová. Že je hotová poznáte jak podle toho, že má i ve svém středu tuhou konzistenci, tak i podle toho, že její povrch je už lehce nahnědlý.

Můžete servírovat

Když vám mléčná omeleta vystydne, jste připraveni ke kroku poslednímu, kterým je servírování. Kousek ukrojte a dejte na talíř. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire