Kuličky z mletého masa, které v sobě mají i přílohu

Tento recept na kuličky z mletého masa je v něčem netradiční. Hlavně díky jedné surovině, která je známá spíše jako příloha. Pokud jste v kuchyni rádi kreativní a zároveň je vaším cílem připravovat rychlá jídla, je pro vás tento recept doslova jako stvořený.

Co budete potřebovat?

Ingredience jsou základ. Podívejme se proto na to, co budete na kuličky z mletého masa potřebovat. Jsou to tyto složky:

  • 350 g mletého masa
  • 350 g brambor
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušených bylinek

Aby jídlo nebylo moc obyčejné, je jeho součástí také omáčka, do které si budete kuličky z mletého masa namáčet. Na tu připravte:

  • 100 g zakysané smetany
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 75 ml vody
  • Sůl a pepř dle chuti

Příprava masové směsi

Na kuličky z mletého masa je samozřejmě potřeba maso. Než se k němu dostaneme, tak si nejprve nachystejte brambory a cibuli. Obojí nastrouhejte a dejte do mísy. Potom můžete přidat i mleté maso, vše dochutíte a následně ochutnáte. Jste spokojeni? Tak můžete pokračovat dále.

Příprava kuliček

Když je směs dobře ochucená a má potřebnou konzistenci, můžete z ní ve svých dlaních tvořit kuličky. Měly by jich být kolem deseti a je třeba zajistit, aby byly všechny víceméně stejně velké a aby měly podobný tvar.

Následně už můžete masové kuličky začít tepelně upravovat. Na rozpálenou pánev dáte trochu oleje a potom samotné kuličky. Důležité je opékat ze všech stran. Jak proto, aby měly hezkou barvu a křupavý povrch, tak proto, aby byly hotové i ve svém středu.

Když jsou kuličky tepelně opracované a mají zlatavou barvu, můžete je z pánve vyjmout a nechat je okapat na papírové utěrce, která natáhne i přebytečný olej.

Příprava omáčky

Na závěr, nebo lépe v průběhu smažení si můžete připravit omáčku. Tu připravíte nejprve tak, že smícháte v míse všechny ingredience.

Potom přelijete omáčku do hrnce nebo do hlubší pánve a začnete ji ohřívat. Když je teplá, přidáte do ní vaše masové koule.

Zakryjte pokličkou a na velmi mírném plamenu duste asi 15 minut. Omáčka zhoustne a dojde také k zajímavému propojení chutí.

Když uplyne požadovaná doba, je dobré chuť ještě trochu vylepšit pomocí nasekaných zelených bylinek, které přidáte do pánve.

Vše důkladně zamíchejte a v tu chvíli jste také připraveni na servírování. Vezměte pár kuliček s omáčkou, dejte je na talíř a podávejte.

Laisser un commentaire